Dünya Hayvanları Koruma Günü

Dünya Hayvanları Koruma Günü -Zonguldakta Kedi ve Köpek Güzellik Yarışması yapıldı (Foktoğraflı-Görüntülü)


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta, Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında Kedi ve Köpek Güzellik Yarışması yapıldı.
     Zonguldak Hayvan Hakları Derneğince, Kozlu sahil yolundaki bir alışveriş merkezinin önünde düzenlenen yarışmada, sahiplerinin kucağında podyumda gezdirilen 7 köpek ve 2 kedinin, güzelliklerinin yanı sıra sahipleniliş öyküleri jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.
     Yarışmada, Çahıl Çuhacının Sibirya orman cinsi Kırçıl isimli kedisi ile Simay Dokulun Yorkshire Terrier cinsi Fabio adli köpeği birici seçildi. Hayvan barınağından getirilen ve ilgi odağı olan sakat köpek ile bir hayvanseverin bakımını üstlendiği ayağından sakat kedi için de jüri özel ödülü verildi.
     Yarışmada dereceye giren kedi ve köpekler için sahiplerine madalya ve hayvan bakım malzemeleri takdim edildi.
     Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin, yarışmanın ardından yaptığı açıklamada, bir petshopun desteğiyle etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Her ay hayvan bakım evimden bizim seçtiğimiz sahipsiz köpeklerimiz petshop aracılığıyla sahiplendirilecek. Sosyal sorumluluk projelerimiz devam edecek dedi.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Dünya Hayvanları Koruma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER