Dünya hafıza şampiyonu Duyar, Seydişehirde

Dünya hafıza şampiyonu Duyar, Seydişehirde


KONYA (A.A) - Seydişehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, dünya hafıza şampiyonu Melik Safi Duyar, hafıza eğitimi, zeka geliştirme ve mental aritmetik konularında konferans verdi.
     Duyar, Seydişehir Belediye Düğün Salonunda verdiği konferansta, öğrenmek için duyguların çok önemli olduğunu, duyguların orta beyindeki hipokampusü çalıştırdığını söyledi.
     Beynin sol tarafının matematik, mantık sayılar, konuşma, analiz ve detay konularını iyi kavradığını belirten Duyar, sağ bölümünün ise hayal, şekil, boyut, müzik, sanat, renk ve bütün gibi konuları daha iyi kavradığını dile getirdi.
     Her insanın beyninin iki yarım küresini aynı şekilde kullanamadığını, ancak dahi insanların beyninin iki yarısını ortak kullandığını aktaran Duyar, şunları kaydetti:
     İnsanlar ancak 5 ile 12 yaş arasında beyinlerinin iki yarım küresi arasında bağlantı kurabilirler. Ergenlik çağından sonra bu çok fazla mümkün olmaz. Beyin hücreleri her insanda yaklaşık 100 milyar kadardır. Bunların ölmemesi için sürekli çalıştırılması gerekir.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap / Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Dünya hafıza şampiyonu Duyar, Seydişehirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER