Dünya Gıda Günü

Dünya Gıda Günü -Karabük Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tekin: -Kötü ve dengesiz beslenme, ülkemizin ve dünyanın geleceğini tehdit etmektedir


KARABÜK (A.A) - Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Tekin, kötü ve dengesiz beslenmenin, ülkemizin ve dünyanın geleceğini tehdit ettiğini bildirdi.
     Tekin, Dünya Gıda Günü dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 Ekim Dünya Gıda Gününün bu yılki temasının Tarımsal Kooperatifler, Dünyada Beslenmenin Anahtarı olarak belirlendiğini söyledi.
     Dünya nüfusunun 1 milyara yakın bir kısmının açlık tehdidi altında olduğunu aktaran Tekin, şunları kaydetti:
     Kötü ve dengesiz beslenme, ülkemizin ve dünyanın geleceğini tehdit etmektedir. İnsanoğlu açlığı ortadan kaldıracak ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik edecek araçlara sahip bulunmaktadır. 2050 yılına kadar, 9 milyardan fazla insanın beslenmesi için gerekli ek gıdanın önemli bir bölümünün küçük toprak sahipleri tarafından üretileceğine dair geniş bir mutabakat söz konusudur. Bu da gıda güvencesine ulaşmak için kooperatiflerin, üretici örgütleri ve diğer kırsal kuruluşların desteklenmesi ve bunlara yatırım yapılması gerekliliğini ortaya koyuyor. Sürdürülebilir gıda teminini sağlamak, bununla birlikte zorluk ve sıkıntıları aşmaya çalışarak küçük üreticilerimiz amaçları doğrultusunda gruplar halinde bir araya gelmesini sağlamak ve üretici birlikleri ve kooperatiflerinin desteklenmesi önemlidir.
    
     Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Dünya Gıda Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER