Dünya Engelliler Haftası

Dünya Engelliler Haftası -Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan: -Yerel yönetim olarak, engelinden dolayı hiçbir vatandaşımızın yaşamın ve kentin sunduğu imkanlardan yoksun kalmamasına özen gösteriyoruz


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yerel yönetimler olarak, engelinden dolayı hiç bir vatandaşın yaşamın ve kentin sunduğu imkanlardan yoksun kalmamasına özen gösterdiklerini bildirdi.
     Gökhan, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, engelli vatandaşların toplumsal hayatlarını kolaylaştıracak, geleceğe güvenle bakmalarını sağlayacak koşulların oluşturulması ve sürdürülebilir kılınmasının, sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez bir ilkesi olduğunu belirtti.
     Engellilerin kent yaşamından sosyal, fiziksel ve etkin olarak faydalanabilmelerinin, ulaşabilir olmalarının, çağdaş yerel yönetim anlayışının önemli ve öncelikli görevlerinden olduğunu ifade eden Gökhan, şunları kaydetti:
     Bizler yerel yönetim olarak, engelinden dolayı hiçbir vatandaşımızın yaşamın ve kentin sunduğu imkanlardan yoksun kalmamasına özen gösteriyoruz. Onların yaşamdan daha fazla tat almalarını, daha sıkı bağlanmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Engellilerimizin daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmelerine olanak yaratılması amacıyla haklarını savunduğu, seslerini duyurduğu 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında düzenledikleri etkinlikleri destekliyor, bu önemli haftada kısa zamanda kentimize kazandırmayı planladığımız Ağır ve Orta Engelliler Eğitim Merkezini tüm engelli ve ailelerinin hizmetine sunmak için sabırsızlandığımı belirtmek istiyorum.
     (SAM-ZAK)
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER