Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü -Gümüşhane Valisi Mayda: Biz toplum hayatında engel tanımıyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, toplum hayatında engel tanımadıklarını söyledi.
     Vali Mayda, Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Özürlüler Destek programının sona ermesi dolayısıyla Halk Eğitim Müdürlüğü Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, engellilerin sorunlarının çözüme kavuşturulmasında herkese düşen önemli görevler olduğunu belirtti.
     Gerek kamusal, gerekse sivil toplum kuruluşlarınca geçen süre içerisinde önemli adımlar atıldığını ifade eden Vali Mayda, Bu konuda engelli ailelerimize de düşen önemli görevler var. Aileler, engelli olanları bir kenara asla bırakmamalıdırlar. Toplumdan soyutlamasınlar. Kamusal olarak yapılacak olan ne varsa mutlaka girişimde bulunsunlar. Biz toplum hayatında engel tanımıyoruz. Var olan engelleri ise gerek bireysel, gerekse toplumsal olarak yok etmek üzere elimizden geleni yapacağız dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İdris Altuntaş, il genelinde bin 210 engelliye evde bakım hizmeti verildiğini vurgulayarak, kasım ayı sonu itibariyle 787 bin 500 lira bakım ücreti ödendiğini söyledi.
     İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ile engellilerin katıldığı tören, işitme engelli Ömer Dedenin yaptığı kara kalem çalışmasını Vali Maydaya hediye etmesinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER