Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü -Siirt İl Sağlık Müdürü Ömür: Engellilere acıma yerine topluma kazandırma, mesleki beceri sahibi yapma yönünde destek verelim


SİİRT (A.A) - Siirt Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, engellilere acıma yerine, onların topluma kazandırma ve mesleki beceri sahibi yapma yönünde destek verilmesi gerektiğini söyledi.
     Dr. Ömür, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların sorunlarının aşılmasında herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti.
     Son yıllarda toplumda bu yönde önemli bir bilinçlenme gerçekleştiğini ve buna paralel olarak yasal mevzuatta yapılan değişikliklerin çok sevindirici olduğunu anlatan Ömür, engelli vatandaşların yapabilecekleri işlere yönlendirilmeleri gerektiğini kaydetti.
     Engelli istihdamının zorunlu olması ve bu konunun sıkı bir şekilde takip ediliyor olmasının da engelliler adına güzel bir gelişme olduğunu vurgulayan Ömür, şöyle konuştu:
     Engellilerin hayatlarını sürdürebilmeleri için, tüketici değil üretici olmaları gerekir. Engelli vatandaşlara acıyarak onlara bakarak duygulanarak sorunlarını çözemeyiz. Aksine onlara daha çok kötülük yapmış oluruz. Unutmayalım ki onların da yapabileceği işler vardır. Engellilere en büyük yardım, onları yapabilecekleri bir mesleki beceri sahibi olmalarını sağlamaktır. Edindiği mesleki beceriyle kazandığı parayla geçimini sağlayan engelli vatandaş, yardım alarak yaşamını sürdürmekten çok daha fazla mutlu olur, topluma daha çok iyi uyum sağlar.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş-Ayhan Mergen
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER