Dünya Çocuk Günü

Dünya Çocuk Günü -Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bulut -Çocukların iyi yetiştirilmesi ulusların ortak sorunudur


MERSİN (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut, çocukların iyi yetiştirilmesinin ulusların ortak sorunu olduğunu bildirdi.
     Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Çocuk Günü dolayısıyla çocuklara yönelik yat gezisi düzenleyerek, çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirtti.
     Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürü Mustafa Sarının katılımıyla gerçekleştirdikleri etkinliğe 120 çocuğun katıldığını ifade eden Bulut, şunları kaydetti:
     Çocukların iyi yetiştirilmesi ulusların ortak sorunudur. Bu ortak sorun için ilk çalışmalar 1923 yılında başladı. İsviçrenin Cenevre kentinde toplanan 40 ülkenin delegeleri Uluslararası Çocukları Koruma Birliğini kurdular. Uluslararası bu kuruluş, Birleşmiş Milletler Örgütünün kurulmasını izleyen yılda Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonuna (UNICEF) dönüştü. Birleşmiş Milletler Örgütü 1954 yılında oy birliği ile Ekim ayının ilk pazartesi gününü Dünya Çocuk Günü olarak kabul etti.
     Ülkemizde bu alanda yapılan çalışmalar son yıllarda başarıyla devam etmektedir. Türkiyenin yanı sıra kentimizde de çocuk haklarına yönelik başarılı çalışmalar gerçekleştirdik.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Dünya Çocuk Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER