Dünya Çiftçiler Günü

Dünya Çiftçiler Günü


BİTLİS (A.A) - Ahlat Ziraat Odası (AHZO) Başkanı Necat Demirden, yayınladığı mesajla "Dünya Çiftçiler Günü"nü kutladı.
     Tarım sektörünün, ekonomik ve sosyal nitelikleri nedeniyle, Türkiye için vazgeçilmez olduğunu belirten Demirden, sektörün insan yaşamının sürdürülebilmesi için olmazsa olmazların başında geldiğini bildirdi.
     Tarım sektörünün sadece gelişmekte olan değil, gelişmiş bütün ülkelerin öncelikli gündemlerini oluşturduğunu bildiren Demirden, mesajında şunları kaydetti:
     "Ülkemiz, birçok ülkenin gıptayla baktığı, doğal kaynakları ve coğrafi konumuyla, tarımsal üretimde büyük bir potansiyele sahiptir. Sanayileşmemizi sürdürürken, tarım sektörü de tüm kesimlerin destek ve gayretiyle, gücüne güç katarak arzu edilen seviyeye mutlaka ulaşacaktır. Tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğin artırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına ulaştırılması, tarım sektörü politikalarının istihdam ve sosyal politikalar içinde ele alınması, tarımsal kalkınmada büyük yol almamızı sağlayacaktır."
     Demirden, her türlü zorluğa rağmen, alın teriyle, en güzel sebzeyi, meyveyi, tahılı üretmek için fedakarca çaba harcayan çiftçilerin gününü kutladı ve çiftçilere ürünlerinin gerçek değerini bulacağı bir gelecek diledi.
    
     Muhabir: Selcan Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Dünya Çiftçiler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER