Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü -Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Kırımlıoğlu, amatör ve profesyonel eğitim almış dağcılarla birlikte falezlere iple inerek çöp topladı


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatma Kırımlıoğlu, falezlere iple inerek, çöp topladı.
     Muratpaşa ilçe belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Akdeniz Dağcılık ve Doğa sporları Kulübü (ADDK) ile birlikte bugün falezlerde pet şişe, plastik, cam atıkları topladı. Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatma Kırımlıoğlu da amatör ve profesyonel eğitim almış dağcılarla birlikte falezlerde çöp toplama etkinliğine aktif olarak katıldı.
     Falezlere iple inerek temizlik çalışmalarına aktif olarak katılan Kırımlıoğlu iple indiği falezlerde bir de basın açıklaması yaptı. Çöpleri ADDK üyeleriyle birlikte toplayan Kırımlıoğlu, açıklamasında 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında bölgedeki kirliliğe dikkat çekmek istediklerini söyledi.
     Düden Çayının denize döküldüğü noktaya kadar sürecek atık toplama çalışmalarının hafta boyunca süreceğini ifade eden Kırımlıoğlu, Yer yer 40 metreyibulan uçurumlar nedeniyle falezlerde temizlik tehlikeli. Bundan dolayı da belediye ve ADDK ortak bir çalışmaya girdi. Zaten bu işi de profesyonel olmayanların yapması mümkün değil dedi. 10 yıldır amatör olarak dağlara çıkan biri olduğunu belirten Kırımlıoğlu, profesyonel ekip arkadaşlarıyla birlikte tüm önlemleri alarak ve riski sıfırlayarak falezlerde atık topladıklarını kaydetti. İlk günde 20 kişilik ekip ile yaklaşık 15 ton çöp topladıklarını açıklayan Kırımlıoğlu, Emniyet kemerlerini takarak sabah saat 09.00da başladığımız çalışmalar hafta boyunca her gün akşam 17.00ye kadar devam edecek. İnilemeyen bölgeler atlanılarak Düden Çayının denize döküldüğü yere kadar temizlik yapılacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt / Murat Yolcu
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER