Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü -Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli Temsilcisi Dr. Özkan: -Çevrenin kirlenmesi, bu ülkede yaşayan herkesin ortak sorunudur


KIRKLARELİ (A.A) - Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli Temsilcisi Dr. Erol Özkan, Çevrenin kirlenmesi, bu ülkede yaşayan herkesin ortak sorunudur görüşlerini iletti.
     Özkan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, çevre kirliğinin, yaşamı olumsuz etkilediğini, insanların ve diğer canlıların zarar görmesine neden olduğunu belirtti.
     Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunluklarının artması ile çevre sorunlarının da arttığını ifade eden Özkan, şunları kaydetti:
     Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere neden olan solunum yolu hastalıklarının çoğu hava kirliliği sonucunda olmaktadır. Balıklar, çevre kirlenmesinden en çok zarar gören canlıların başında geliyor. Çevrenin kirlenmesi, bu ülkede yaşayan herkesin ortak sorunudur. Çevre kirliliğinin başında endüstriyel kirlilik geldiği her kesim tarafından kabul gören bir saptamadır.
     Son 30-40 yıldır fabrikalardan gerektiği gibi çalışmayan ve sorumluluklarını yerine getirmeyenler, çevre kirliliğine neden olmuşlar, çevreye büyük zararlar vermişlerdir. Yine aynı şekilde çarpık kentleşmeler, deniz kenarına, kıyılara, akarsu yatağına, ormanlık alan içine yapılan imarlaşma ve inşaatlar yaşamımızı tehdit etmektedir. En önemli kirlenme toprak da, su da, hava da yaşanmaktadır.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER