Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü -Gaziantep Valisi Ata: -Sağlıklı bir toplum oluşturulmasının, ancak çevre sorunlarının çözülmesiyle mümkün olacağı, bugün dünyada kabul görmüş bir gerçektir


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, sağlıklı bir toplumun oluşturulmasının ancak çevre sorunlarının çözülmesiyle mümkün olacağını, bunun dünyada kabul görmüş bir gerçek olduğunu bildirdi.
     Vali Ata, 5 Haziran, Dünya Çevre Günü dolayısı ile yayımladığı mesajında, günümüzde kentlerin gelişmişliği ve modernliğinin sahip olduğu temiz ve yaşanılabilir çevreyle ölçüldüğüne dikkat çekti.
     Gaziantepin çevre konusunda önemli mesafeler kat ettiğini dile getiren Ata, şunları kaydetti:
     Ancak çevreci bir kent olabilmesi için önünde kat etmesi gereken uzun bir yol bulunmaktadır. Bu noktada kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri kadar, Gaziantepli hemşehrilerimizin çevre bilincinin daha fazla gelişmesi de, Gaziantepin çevreci bir kent olabilmesinde önemli rol oynayacaktır.
     1970li yılların başından itibaren çevre ve doğal dengenin korunması konusu dünya gündeminin ilk sıralarında yer almaya başlamıştır. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla çevrenin korunması ve toplumda çevre bilincinin yerleştirilmesi yönünde ulusal ve uluslararası boyutlarda çok önemli adımlar atılmıştır. Yapılan bütün çalışmalar ve atılan adımlar sağlıklı ve yaşam standardı yüksek bir toplum oluşturma amacına yöneliktir.
     Çevrenin korunması ve geliştirilmesi konusunda gösterilen çabaların amacının insanların daha sağlıklı ve daha güvenli bir çevrede yaşaması olduğuna vurgu yapan Ata, şöyle devam etti:
     Bu açıdan kamuoyunun mutlaka çevre konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda Gaziantepte Çevre Haftası kutlamaları, belediyelerimiz, üniversitelerimiz, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, okullarımız, öğrencilerimiz ve hemşehrilerimizin etkin katılımıyla 5 Haziran Salı günü Demokrasi Meydanında yapılacak olan çelenk koyma, saygı duruşu ve Çevre yürüyüşüyle başlayacak olup, hafta içerisinde çevre eğitimleri, paneller, resim sergisi, atletizm ve bisiklet yarışması, orman içi temizlik ve çevre gezileri gibi değişik etkinliklerle kutlanarak 11 Haziran Pazartesi günü sona erecektir. Bu nedenle, bu yıl ki tüm etkinliklerimize, Gaziantepli hemşehrilerimizin, özellikle gençlerimizin katılmasını bekler, bu çerçevede çevre değerlerine sahip çıkan tüm vatandaşlarımızın 5 Haziran Dünya Çevre gününü ve Çevre Haftasını kutlarım.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER