Dünya Böbrek Günü

Dünya Böbrek Günü -Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sünbül: Böbrek hastalarının günlük 1,5 litre su içmesi, fazla tuz tüketmemesi gerek


RİZE (A.A) - Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şafak Sünbül, böbrek hastalarının günlük 1,5 litre su içmesi, fazla tuz tüketmemesi gerektiğini söyledi.
     Sünbül, Dünya Böbrek Günü dolayısıyla Rize Devlet Hastanesindeki hemodiyaliz merkezinde tedavi gören hastaları ziyaret etti.
     Rizede 307 diyaliz hastasına 97 hemodiyaliz makinesi ve nefrolog, hemodiyaliz doktoru, hemodiyaliz hemşireleri, diyetisyen ve psikologlardan oluşan geniş bir kadroyla hizmet verdiklerini ifade eden Sünbül, Bu hastalarımıza hastanelerimize ulaşım imkanı sağlanmaktadır. Kamu Hastaneler Birliği olarak hastalarımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz dedi.
     Böbrek hastalıklarının sinsi seyirli olması nedeniyle genellikle son döneme kadar bulgu vermediğini kaydeden Sünbül, Gece idrara çıkma, kanlı idrar yapma, idrarda köpürme ile hipertansiyon, böbrek hastalıklarının ilk bulguları olabilir. İleri evrelerde ise tüm organ sistemleri ile ilgili bulgu ve yakınmalar oluşabilir. Böbrek hastalarının günlük 1,5 litre su içmesi, fazla tuz tüketmemesi gerekir. Tuz tüketiminin azaltılması, turşu, salamura gibi gıdalardan kaçınılması ve beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi böbrek sağlığımızın korunmasında önemli katkıda bulunacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Dünya Böbrek Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER