Dünya basını Ceylanpınara üs kurdu

Dünya basını Ceylanpınara üs kurdu -Suriyenin Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışma ve gelişmeleri haber yapmak isteyen yerli ve yabancı basın kuruluşları sınır hattındaki Ceylanpınarı adeta medya üssü haline getirdi


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışma ve gelişmeleri haber yapmak isteyen yerli ve yabancı basın kuruluşları, sınır hattındaki Ceylanpınar ilçesini adeta medya üssü haline getirdi.
     Şanlıurfanın Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesine birkaç yüz metre mesafedeki Rasulayn bölgesinde yaklaşık bir haftadan bu yana ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bölge son 2 gündür Suriye ordusunca havadan da bombalanıyor.
     Anadolu Ajansının da aralarında bulunduğu yerli ve yabancı basın kuruluşları da sınırın karşı tarafındaki çatışmaları ve gelen sığınmacılarla ilgili haberleri takip etmek amacıyla Ceylanpınarda sürekli ekip bulunduruyor. Sıcak gelişmeleri en hızlı şekilde duyurabilmek için yarışan basın mensuplarından bazıları da bölgeden sık sık canlı yayın yapıyor.
     Gelişmeleri gün boyunca kamuoyuna aktarmaya çalışan basın mensupları, aynı zamanda Suriyedeki olaylar nedeniyle zor günler yaşayan Ceylanpınar esnafının yüzünü de yaptıkları alışverişle, az da olsa güldürüyor.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Dünya basını Ceylanpınara üs kurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER