Dünya Arıcılar Birliği Genel Başkanı Ratia:

Dünya Arıcılar Birliği Genel Başkanı Ratia: -Türkiye, dünyada en çok bal üretimi yapan Çinin ardından ikinci sırayı almakta


ORDU (A.A) - Dünya Arıcılar Birliği Genel Başkanı Gilles Ratia, Türkiye, dünyada en çok bal üretimi yapan Çinin ardından ikinci sırayı almakta dedi.
     Çeşitli programlara katılmak üzere Orduya gelen Ratia, Ordu Arıcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde gerçekleştirilen, Dünyada Arı Ölümleri ve Sebepleri ile Dünya Arıcılığında Güncel Durum Değerlendirilmesi konulu konferansa katıldı.
     Burada sunum yaparak arı ölümlerinin nedenlerinden söz eden Ratia, konferansın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, arı ölümlerinin yaşanmasında birçok faktör olduğuna dikkati çekti.
     Arı ölümlerinin yaşanmasında 8 değişik etken grubun olduğunu ancak bunların en önemlileri arasında tarım ilaçlarının geldiğini belirten Ratia, bu konuda daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
     Tarım ilaçlarının arıları öldürmesi nedeniyle gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Ratia, Bu anlamda vatandaşların tarım ilaçlarının uygulama yöntemlerini iyi bilmesi gerekmekte. Tarım ilaçlarının daha dikkatli kullanılması durumunda arı ölümleri azalacaktır. Bizler bu konuda çok ciddi mücadele veriyoruz diye konuştu.
     Ratia, dünya bal üretimi konusunda şunları kaydetti:
     Türkiye, dünyada en çok bal üretimi yapan Çinin ardından ikinci sırayı almakta. Bazen bu ikinciliği Arjantin de alabilmekte. Bunların pozisyonu yarım küreler bakımından farklı olduğu için bazen Türkiye bazen de Arjantin ikinci sırayı alabilmekte. Bu sıralamaya Meksika, Brezilya ve Amerikayı da ekleyebiliriz. Tüketim açısından baktığımızda ise Kuzey Avrupa ülkeleri en çok bal tüketen ülkeler. Bu nedenle en çok bal ithalatı yapan ülke Almanyadır. Bu ülke her yıl 90 bin ton civarında bal ithalatı gerçekleştirmekte.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Dünya Arıcılar Birliği Genel Başkanı Ratia: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER