Düğününe yetişemeyen damat, geline kavuştu

Düğününe yetişemeyen damat, geline kavuştu -Hakkaride, uzman çavuş olarak görev yapan ve yol güvenliği nedeniyle Osmaniyedeki düğününe yetişemeyen damat, baba evine geldi -Baba Salih Eraslan: -Oğlumu geç de olsa buraya gönder


OSMANİYE (A.A) - Hakkaride görev yapan ve yol güvenliği nedeniyle düğününe yetişemeyen uzman çavuş, geline kavuştu
     Yetişemediği için kendi düğünü damatsız yapılan uzman çavuş Nebi Eraslan, Sumbas ilçesine bağlı Armağanlı köyündeki baba evine geldi. Düğün sonrası birbirlerine kavuşabilen Nebi Eraslan ile eşi Fidan Eraslan, daha sonra Kayserideki evlerine gitti.
     Uzman Çavuş Nebi Eraslanın babası Salih Eraslan (56), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yol güvenliği nedeniyle karayoluyla gelemeyen oğlunun, görev yaptığı Hakkariden askeri helikopterle Elazığa, oradan İstanbul aktarmalı olarak uçakla Adanaya geldiğini bildirdi.
     Üç yıllık uzman çavuş olan oğlunun görev yerinin Kayseri olduğunu ve geçici görevle Hakkaride görevlendirildiğini belirten Eraslan, şunları söyledi:
     Oğlum geçici görevle Hakkaride görev yapıyordu. Aralık ayına kadar orada kalacak. Düğünden önce evlerini Kayseride tutmuştuk. Daha önceden düğün davetiyelerini dağıttığımız için düğün merasimini ertelememeyi uygun gördük. Kendisi telefonda düğün günü aradı. (Ben varmışım gibi eğlenin, yokluğumu hissettirmeyin) dedi. Ama geldiğinde buruktu. Gelinin ailesiyle görüştüler, farklı bir merasim yapmamayı uygun gördük. Komutanları da kendisine üzüldüklerini, ama güvenlik gerekçesiyle gecikme olduğunu söylemişler. Askeri helikopterle göndererek mağduriyetini giderdiler. Kayserideki evlerine geçtiler. Oğlumu geç de olsa buraya gönderen komutanlara çok teşekkür ederim. İki gün de geç gelse önemli olan sağlıklı gelmesi. Küçüklükten beri askerlik hayali vardı. Sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri personeli oldu. Aralık ayına kadar Hakkaride görevine devam edecek.
     Dede İbrahim Eraslan (80) ise torununun dönmesine sevindiklerini belirterek, Torunumla gurur duyuyorum. Düğünler ertelenebilir, ama vatan daha önemlidir dedi.
     Gelin Fidan Eraslan da, kendisine telefonla ulaşan AA muhabirine, eşine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını, ancak eşinin askeri personel olması nedeniyle konuşmak ve basına görüntü vermek istemediklerini kaydetti.
     Uzman Çavuş Nebi Eraslan, Hakkaride görev yaparken yol güvenliği nedeniyle düğününe yetişememiş, düğün, gelin Fidan Eraslan ve her iki tarafın yakınlarının katılımıyla dün yapılmıştı.
    
     Muhabir: Menderes Özat - Ümit Kahrıman - Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Düğününe yetişemeyen damat, geline kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER