DÜ projelerine San

DÜ projelerine San-Tez desteği


DÜZCE (A.A) - Düzce Üniversitesi (DÜ) akademisyenleri tarafından geliştirilen 3 adet projenin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan Sanayi Tezleri (San-Tez) projesinden destek alacağı bildirildi.
     DÜden yapılan yazılı açıklamada, DÜ Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Subaşı ve Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Gülerin sanayi firmaları ile iş birliğine girerek hazırladığı projelerin, San-Tez projesi kapsamında destek almaya hak kazandığı belirtildi.
     Üniversitenin bir başka projede de aynı başarıyı gösterdiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Yüzlerce proje başvurusunun içerisinden 94ünün desteklendiği programda, Doç.Dr. Serkan Subaşınin Fibrobeton A.Ş. ile sunduğu proje Arçelik A.Ş, Roketsen A.Ş, Vestel A.Ş, Turkcell A.Ş, Aselsan A.Ş. gibi firmaların ardından 13. sırada, Divapan A.Ş. ile sunduğu proje 17. sırada destek almaya hak kazanırken, Doç. Dr. Cengiz Gülerin Recep Sivrikaya firması ile sunduğu proje ise 87. sırada destek alarak büyük başarıya imza atılmıştır.
     Bu arada, DÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Tüzün Özmenin geliştirdiği Yeni Kristalizasyon Yöntemleri ile Cam Alttaş Üzerine Polikristal Silisyum İnce Film Güneş Gözeleri Üretim Teknolojilerinin Geliştirilmesi projesinin de TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldüğü belirtildi.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber DÜ projelerine San Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER