DÜde öğretim üyeleri poliklinik hizmeti veriyor

DÜde öğretim üyeleri poliklinik hizmeti veriyor


DİYARBAKIR (A.A) - Dicle Üniversitesi (DÜ) Kalp Hastanesinde profesör, doçent ve yardımcı doçent düzeyinde poliklinik hizmeti veriliyor.
     DÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, yaptığı açıklamada, Kalp Hastanesinde profesör, doçent ve yardımcı doçent düzeyinde öğretim üyelerinin polikliniklerde hasta muayenesine başladığını ifade ederek, bu kapsamda hastanede günde yaklaşık 2 bin, ayda da 60 bin hastaya poliklinik hizmeti verildiğini söyledi.
     Hastanedeki uzman doktorların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki il ve ilçeler ile yurt dışında gelen hastalara hizmet verdiğini belirten Prof. Dr. Alan, Hastanedeki kardiyoloji, kalp damar cerrahisi ve çocuk kalp cerrahisinde her gün 24 saat boyunca hoca düzeyinde hizmet veriliyor. Hasta hangi saatte gelirse gelsin mutlaka bir öğretim üyesinin muayene ve kontrolünden geçer. Doktorlarımız taburcu ettiğimiz hastaların evlerinde de takibini yapıyorlar. Kontrolleri geldiğinde de onları telefon mesajları ile uyarıyoruz dedi.
     Prof. Dr. Alan, batıdaki hastanelerde hastaların büyük kısmını Güneydoğudan giden hastaların oluşturduğunu kaydederek, artık hastaların Ankara ve İstanbul yerine DÜyü seçtiklerini belirtti.
     Binlerce çocuk hastaya da hizmet verdiklerine dikkati çeken Alan, şöyle dedi:
     Kalp Hastanesinin açılmasıyla kalp hastası çocukların da sıkıntısı sona erdi. Doğuştan veya sonradan kalp hastalığı bulunan binlerce çocuk, Güneydoğudaki hastanelerde çocuk kardiyoloji uzmanı olmadığı için kalp, röntgen, elektrokardiyogram ve eko kardiyografiyi özel hastanelerde çektirmek zorunda kalıyordu. Artık hastalar para ödemeksizin hastanemizden bu hizmetleri alabiliyor. Baypas, şemsiyeleme, stent takma, daralan ve tıkanan damarları açma gibi konularda başarılı ameliyatlara imza atıyoruz. Hastanemizde cerrahi müdahalede bulunulan hastaların yüzde 99unun sağlık durumları iyi. Her türlü cerrahi müdahaleyi yaptığımız hastanede öğretim üyeleri de poliklinik hizmeti vermeye başladı.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber DÜde öğretim üyeleri poliklinik hizmeti veriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER