DTO yeni turizm sezonuna hazırlanıyor

DTO yeni turizm sezonuna hazırlanıyor -DTO Su Üstü ve Su Altı Sporları İhtisas Komisyonu Başkanı Eyiler: -Su üstü ve su altı ticari spor merkezleri işletmeciliğinde dünyada çok iyi durumdayız


ANTALYA (A.A) - Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Üyesi, Su Üstü ve Su Altı Sporları Merkezi İhtisas Komisyonu Başkanı Serdar Eyiler, Türkiyenin bu sektörde dünyada çok iyi durumda olduğunu bildirdi.
     DTO Su Üstü ve Su Altı Sporları İhtisas Komisyonu Başkanı Serdar Eyiler, oda binasında yapılan sektör değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, yeni turizm sezonuna hazırlandıklarını ve eksikliklerin giderilmesi için çalıştıklarını belirterek, su üstü ve su altı spor merkezlerinin son 15 yılda büyük gelişme göstererek bir sektör haline geldiğini söyledi.
     Antalya ve ilçelerinde 350den fazla su üstü ve su altı ticari spor merkezi bulunduğunu anlatan Eyiler, şunları kaydetti:
     Su üstü ve su altı ticari spor merkezleri işletmeciliğinde dünyada çok iyi durumdayız. Ancak sektörümüzde kiralar çok yüksek. Ecri misil ve katkı payları sektör için önemli sorun. Sektörü temsil eden dernekler bir çatı altında örgütlenmeli ve birlik oluşturmalı. Sektörümüzün meslek tanımını yapmalıyız. 2013 yılı turizm öncesi durum değerlendirmesi yaparak eksikliklerimizi gidermek istiyoruz. Ülkemize gelen turistlere daha iyi hizmet vermeliyiz.
     Toplantıda, su altı ve su üstü spor merkezleri derneklerin bir araya gelerek üst birlik oluşturulması, sektör tanımının yapılması ve sertifikalandırılması için çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.
    
     -Yapay resif uygulaması 5 yıl yasak-
    
     Sektör temsilcileri Antalyanın dalış turizminde daha etkili olabilmesi için Antalya ve bazı ilçelerde yapay resif oluşturulması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirttiler.
     DTO uzmanı Tuğba Balta da yapay resif uygulamaları hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi.
     Balta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ülke genelinde Yapay Resif Uygulama Master Plan Projesi başlattığını, bunun için Edremit ilçesinin pilot bölge seçildiğini anlatarak, bu nedenle bakanlığın 5 yıl süreyle yapay resif uygulamasını durdurduğunu kaydetti.
     DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erolun da katıldığı İhtisas Komisyonu Toplantısına Kemer, Alanya, Manavgat ve Kaş ilçeleri ile Belek ve Kundu turizm bölgelerindeki su üstü ve su altı spor merkezleri temsilcileri yer aldı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber DTO yeni turizm sezonuna hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER