DTO Antalya Şubesine ziyaret

DTO Antalya Şubesine ziyaret


ANTALYA (A.A) - Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, Antalya Limanının ithalat ve ihracat odaklı çalışması gerektiğini söyledi.
     Antalya Limanını işleten Global Holdinge bağlı Port Akdeniz Limanı Ticaret Müdürü ve liman yetkilisi Özgür Sert, DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erolu ziyaret etti.
     Ahmet Erol, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, DTOnun üye sayısının her geçen yıl artarak bin 200 üyeye ulaştıklarını söyledi.
     Bin üyenin deniz ticareti yaptığını bildiren Erol, Akaryakıt tankerleri, kış dönemlerinde hava muhalefeti nedeniyle tehlike oluşturuyor ve korkuya yol açıyor. Geçen yıl Antalyada bir gemi falezlerin dibinde kayaya oturdu. Boş olan bu gemi bile turizmi bir hayli olumsuz etkiledi. Valilik olaya hemen müdahale ederek bunu kaldırttı. Eğer o gemide yük olsaydı deniz kirliliği kaçınılmaz olurdu dedi.
     Antalya Limanının ithalat ve ihracat odaklı çalışması gerektiğini vurgulayan Ahmet Erol, Antalyada tekstil, mobilya ve küçük ev aletleri ile ilgili İhtisas Gümrük Kapısına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
     Demiryolu projesinin gerçekleşmesi halinde Antalya Limanında hem yük hem de kruvaziyer turizminin daha da gelişeceğini anlatan Erol, Antalya bir turizm kenti. Diğer ülkelerle rekabet eden otellerimiz her yıl olmasa bile birkaç yıl ara ile mobilyalarını mutlaka değiştiriyor. Bu mobilyaların çoğu da ithal ediliyor. Bu nedenle Antalyada mobilya ve dekorasyon, küçük ev aletleri ile tekstil sektörüyle ilgili İhtisas Gümrük Kapıları oluşturulmalı diye konuştu.
     Özgür Sert ise çalışmaları hakkında bilgi vererek, şunları söyledi:
     Limanla ilgili sorunların çözümü konusunda DTO Antalya Şubesi ile birlikte çalışmak istiyoruz. Antalya Limanından bugüne kadar yaş meyve sebze ihracatı yapılmadı. Antalya Limanında önemli yatırımlar yapmak istiyoruz. Limanda sinerji yaratmak istiyoruz. Limanın genişletilmesi ve kruvaziyer turizmin hareketlenmesi için çalışmalarımız var. Yaş meyve sebze ihracatı ve ithalatının Antalya Limanından yapılması için ro-ro gemisi bile almak istiyoruz.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber DTO Antalya Şubesine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER