DTB Başkanı Akyıl:

DTB Başkanı Akyıl: Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması çok büyük zararlar doğuracağı kaygısını taşımaktayız


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Fahrettin Akyıl, milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması ülkemizde çok büyük zararlar doğuracağı kaygısını taşımaktayız dedi.
     Başkan Akyıl, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, Türkiyede sadece BDPli vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasının doğru olmadığını, dokunulmazlık kalkacaksa bunun sadece bir parti ile sınırlı olmaması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Tüm siyasi parti milletvekilleri için geçerli olmalıdır. Bölge halkı tarafından seçilen ve bölgeyi temsil eden milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması ülkemizde çok büyük zararlar doğuracağı kaygısını taşımaktayız. 1994 yılında DEP milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla birlikte baş gösteren sorunların tekrardan alevleneceği kuşkusunu taşımaktayız. Türkiyenin bir kaosa sürüklenmesini arzu etmiyoruz. Bu tür karışıklıkların yaşandığı dönemlerde ülkede en büyük zararı bölge halkı ve bölge esnafı yaşamaktadır. Bu tür karışıklıkların yaşanması ne ülkemize ne de bölgemize fayda sağlamış aksine çok büyük zararlar vermiştir. Bu nedenle dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili söylemlerin bir an evvel sonlandırılmasını ve çözümün sadece siyasetten aranması gerekmektedir.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber DTB Başkanı Akyıl: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER