DSP Genel Başkanı Türker:

DSP Genel Başkanı Türker: -(Öcalana ev hapsi) Öcalanın idamıyla ilgili Anayasa değişikliğinden yararlanılarak kendisine bir hapis cezası verilmiştir. Hapis cezasının nedenleri daha ortadan kalkmamıştır -Bu konuda bir uzla


TRABZON (A.A) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalana ilişkin ev hapsi konusunda Öcalanın idamıyla ilgili Anayasa değişikliğinden yararlanılarak kendisine bir hapis cezası verilmiştir. Hapis cezasının nedenleri daha ortadan kalkmamıştır dedi.
     Masum Türker, partisinin Trabzon İl Başkanlığını ziyaretinin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
     Türker, Anayasa çalışmalarına değinerek, Türkiyenin Anayasa ile ilgili çalışmalarında muhakkak üzerinde anlaşılan maddelerin partilere sunulması gerekir, yalnız parlamentoda grubu bulunan parti başkanlarına ve cumhurbaşkanına değil, kendilerine öneri vermiş bütün siyasi parti başkanlarına veya yöneticilerine muhakkak bilgilendirme yapmaları gerekir dedi.
     Hükümetin Suriye konusundaki politikasının yanlış olduğunu, sıfır sorun çözümü diye çıkılan Türkiye politikasının maalesef sorunlu hale geldiğini belirten Türker, şöyle konuştu:
     Komşularla sorunla hale geldik. Mesela bizim Rusya Federasyonu ile çok iyi bir ticari ilişkimiz olmasına rağmen askeri ve siyasi alanda Suriye dolayısıyla şuanda bizi Rusyanın güneyden İncirliki bahane ederek gözlemlediğini görüyoruz. Şuanda Beşir Esedin yerine konacak lider yok. Aynı sorun bu günlerde Mısırda yaşanıyor. Bizim ısrarla Esed gitsin diye tutturmamız doğru değil. Orada da muhalefetin dışarıdan kışkırtılarak oluşturulduğunu biliyoruz
     Türker, Suriyenin Türkiye açısından önemli bir ülke olduğuna işaret ederek, Suriyede hakim güç alevi güçtür. Mezhep çatışmasını körükler gibi Başbakanın, zaman zaman iktidar partisinin mensuplarının mezhep meselesini gündeme getirerek konuyu kaşımasını doğru bulmuyoruz. Türkiyeye yönelik bir mezhep çatışmasını oluşturabilmek için uzun süredir bazı güçlerin çalıştığını biliyoruz bu 1980yi yıllara kadar uzanıyor dedi.
     Suriyenin dağılmasının da Türkiyeye yansımaları olacağını anlatan Türker, Suriyenin kuzeydoğusunda bir Kürt bölgesi kurulursa Iraktaki Kürt bölgesi UEFAdan bile onay aldı, artık futbol maçı oynayabilecek hale geldi. O zaman Türkiyeden de bir parçanın bölünerek bir Kürt federasyonunun oluşumu kolaylaşmış olur diye konuştu.
     Türker, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalana yönelik ev hapsi konusuna da değinerek, şöyle konuştu:
     Bizim partimiz Öcalanı idam etmediği için suçlanıyor. Biz aslında parti olarak idama Deniz Gezmişin idamının 1972de gündeme geldiği günden beri karşıyız. Öcalanın idamıyla ilgili Anayasa değişikliğinden yararlanılarak kendisine bir hapis cezası verilmiştir. Hapis cezasının nedenleri daha ortadan kalkmamıştır. Bu konuda bir uzlaşma, işbirliği, zemin aranıyorsa önce başbakan dahil bizleri siz idam etmediniz suçlamasından vazgeçmesi lazım
     DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün görev süresine ilişkin bir soru üzerine de Cumhurbaşkanının görev süresi 7 yıldır ve 7 yıl için seçilmiştir dedi.
     Anayasa Mahkemesinin de nadir bir yola başvurarak kanun koyucu gibi duruş sergileyerek, AK Partinin iç hesaplaşmasının yönünü değiştirdiğini savunan Türker, Biz 2014 yılına kadar bir cumhurbaşkanlığı seçimi olmadığını biliyoruz. 2014e kadar köprü altından çok su akacak. Öyle tahmin ediyoruz AKPliler kendi içlerindeki çatışmaya göre ya yasal düzenlemeyi yapacaklardır ya da Abdullah Gül ile Erdoğan yer değiştirecektir. Biri cumhurbaşkanlığına, diğeri başbakanlığa talip olacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber DSP Genel Başkanı Türker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER