DSP Genel Başkanı Türker, Eskişehirde:

DSP Genel Başkanı Türker, Eskişehirde: -Türk ekonomisinin daha ileriye gitmesini, az vergiyle çok üretim yapmak istiyorsak, etkin bir devlet yönetimi ve herkesin tekelciliğe karşı korunduğu bir düzen istiyorsak, denetim mek


ESKİŞEHİR (A.A) - DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türk ekonomisinin daha ileriye gitmesini, az vergiyle çok üretim yapmak istiyorsak, etkin bir devlet yönetimi ve herkesin tekelciliğe karşı korunduğu bir düzen istiyorsak, denetim mekanizmasını muhakkak korumalıyız dedi.
     Türker, Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ESMMO) hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, muhasebe mesleğinin örgütlenmesinde 1974 yılından beri büyük bir zevkle emek verenlerden biri olduğunu söyledi.
     Eskişehiri muhasebe mesleğini örgütlemek için 1978 yılında ziyaret ettiğinde tanıdığını anlatan Türker, şöyle konuştu:
     Bugün gazetelere baktıysanız, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı yeni vergilerin konabileceğini, özelleştirmenin iyi gitmediğini söylüyor. Maliye Bakanı, en büyük deliğin yerel yönetimlere aktarılan paralardan kaynaklandığını söylüyor. Bu iki bakan Türkiyede çok havalı, çalımlı geziyor. Ama bunların bu havalı gezmelerinde, vergi toplamalarında, siz burada duran muhasebeciler olmazsanız çok zor durumda kalırlar. Devlet bu ülkede uzun yıllar muhasebecileri cezalandırmak, eziyet etmek duygusuyla var olmuşlardır. Halbuki tarihi inceleyecek olursak 1926 ile 1934 yılları arasında Türkiyede bugün tartıştığımız muhasebecilerin denetim yetkisi yasa ile düzenlenmiş ve o tarihte denetim yetkileri vardı. Ama devlet adına çalışan bürokratlar büyük bir kıskançlıkla özel sektördeki muhasebecilerin denetim yetkilerini 1934 yılında geri almışlardır. Türkiye bu yönüyle çok sıkıntı çeken bir meslek grubunun yükselişini izliyor.
     Son olarak Yeni Türk Ticaret Kanununun çıkarıldığını anlatan Türker, Türk ekonomisinin daha ileriye gitmesini, az vergiyle çok üretim yapmak istiyorsak, etkin bir devlet yönetimi ve herkesin tekelciliğe karşı korunduğu bir düzen istiyorsak denetim mekanizmasını muhakkak korumalıyız diye konuştu.
    
     -Hiçbir odamız arasında fark gözetmiyoruz-
    
     Türkiye Serbest Muhasebeciler, Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı da Türkiyede ve mesleki alanlarında sıcak günlerin yaşandığını ifade etti.
     Kuruluşlarından bu yana 89 bin üye ve toplamda 500 bin kişilik nitelikli bir camiaya ulaştıklarını belirten Sanlı, Bütün imkanlarımızı odalarımız için seferber ettik. Bunu yaparken meslektaşımızın güçlü bir mesleğe sahip olduğunun bilincine varması için çalıştık. Odalarımızın tamamına yakınının konforlu binaları oldu. Hiçbir odamız arasında fark gözetmeksizin bütün imkanlarımızı paylaşmaya devam ediyoruz dedi.
     AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca da Eskişehirde bir sivil toplum örgütünün böyle bir binaya kavuşmasının kendilerini heyecanlandırdığını bildirdi.
     Türkiyenin artık havalı gezdiğini dile getiren Koca, şunları kaydetti:
     Türkiyede sadece 2 bakan değil Türk milleti havalı geziyor. Böyle güzel mekanlarıyla birlikte, bu millet havalı geziyor. Ümit ediyoruz ki, bundan sonraki dönemde de daha havalı gezmeye devam edeceğiz. Çünkü bu milletin, her bir ferdinin havalı gezmeyi hak ettiğini inanıyorum. Hemen hemen her hafta bir ilde buraya benzer bir mekanın açılışını yapıyoruz. Aslında bu bile Türkiyede bir takım şeylerin yolunda gittiğini gösteren unsurlar olduğunu düşünüyorum.
     CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da ESMMMOya yeni bir bina kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Merkez Odunpazarı ilçe Başkanı Burhan Sakallı da binanın çok güzel olduğunu söyleyerek, Burası çok keyifli, adına yakışır, sadece bir hizmet binası değil, aynı zamanda bir eğitim binası olmuş dedi.
     ESMMMO Başkanı İlkar Özokçu da 23 yıl önce kiralık büroda başlayan faaliyetlerine artık yeni ve modern bir binada devam edeceklerinin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
     Etkinliğe, Merkez Tepebaşı İlçe Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyman Reyhan, CHP İl Başkanı Erman Gölet ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber DSP Genel Başkanı Türker, Eskişehirde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER