DSP Genel Başkanı Masum Türker, Aydında

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Aydında -Türker: "CHP büyümememiz için ne gerekiyorsa yapıyor, bizi yok saymak istiyor"


AYDIN (A.A) - DSP Genel Başkaı Masum Türker, CHPyi eleştirerek, "CHP büyümememiz için ne gerekiyorsa yapıyor, bizi yok saymak istiyor" dedi.
     Türker, Nevzat Biçer Nikah Salonunda düzenlenen DSP Aydın 9. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Burada bir konuşma yapan Türker, DSPnin yeniden doğduğunu, kapanması için uğraşanların hedeflerine ulaşamadığını belirtti.
     Türker, "CHP büyümememiz için ne gerekiyorsa yapıyor. Bizi yok saymak istiyorlar" dedi. Bülent Ecevitin DSPli olduğunu, başka partiye mal edilemeyeceğini ifade eden Türker, partinin kendi imkanlarıyla ayakta durduğunu ve herkesin elini taşın altına koyarak partiye sahip çıktığını söyledi.
     DSPnin Atatürkçü ve ulusal kimliğinden ayrılmayacağını, bulundukları her ortamda doğru bildiklerini söylemeyi sürdüreceklerini kaydeden Türker, diğer partilerin üzerlerine düşen rolleri oynadıklarını, herkesin durumdan memnun olduğunu savundu.
     Türker, şöyle devam etti:
     "DSP kan dökülmesini engelleyen bir partidir. İktidarımız döneminde hiçbir şehit cenazesi kalkmamıştır. DSPnin sesini kesmek için MHP üzerinden büyük bir iftira kampanyası başlatıldı. Başbakan, Moğolistan gezisi dönüşü Mecliste komisyon kuracağını söylüyor. Bu komisyon ile batan bankaların akıbetinin araştırılacağını, MHPnin sorgulanacağı belirtiliyor ama asıl sorgulanmak istenen o dönemin başbakanı Bülent Ecevit, DSP iktidarı ve MHPdir. Hodri meydan."
     Akil İnsanlar Heyetinin çalışmalarına da değinen Türker, "Heyet, zaman geçirmek için iş yapacaklarına aralarında konuşmaya başladı. Akil insanlar üç gruptan oluşuyor. Orhan Gencebayın, Kadir İnanırın AK Parti ile işi ne- Gencebay bu durumu zamanında hissetmiş ki batsın bu dünya demiş. Sezen Aksu bir zaman evet dediği için eleştirildi, şimdi hayır dediği için eleştiriliyor. Ne yapacağını şaşırdı" diye konuştu.
     Türkerin konuşmasının ardından tek listeyle gidilen seçimde mevcut il başkanı Cemil Körler yeniden seçildi.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber DSP Genel Başkanı Masum Türker, Aydında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER