DSO Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci:

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci: Bugüne kadar 238 milyon 342 bin liralık yatırım tutarı belirlendi


DENİZLİ (A.A) - Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, 2012 yılı sonuna kadar 238 milyon 342 bin 411 liralık yatırım alması planlanan Denizlide Çinli bir firma ve bazı yerli firmaların milyon dolar düzeyinde yatırımlar yapacağı, yapılan yatırımlar sonrası yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edileceğini bildirdi.
     Müjdat Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Denizlinin sanayi üretimi açısından merkez illerden biri olduğunu ifade etti.
     En çok ihracat yapan iller sıralamasında Denizlinin ilk 8 il içerisinde yer aldığını hatırlatan Keçeci, Üretim açısında önemli yatırımlara ev sahipliği yapıyoruz. Yatırım, müteşebbis ruh taşıyan Denizlinin en büyük uğraşı konusudur. 2011 yılında Denizlide 74 teşvik belgesi alınmış bunun karşılığında 998 milyon 700 bin 788 liralık bir yatırım yapıldı. Bu da bin 554 kişiyi istihdam etti. 2012de 35 yatırım teşvik belgesi müracaatı yapıldı. Bugüne kadar 238 milyon 342 bin 411 liralık yatırım tutarı belirlendi. Yapılan yatırımlarda 623 kişinin istihdam edileceği planlandı dedi.
     Denizlinin Çardak Organize Sanayi Bölgesinin alt yapısı tamamlandığını ve önümüzdeki süreçte bazı yatırımlar alacağını belirten Keçeci, Çin başta olmak üzere bazı şirketler Denizlide yatırım yapmak için atağa geçti. Önümüzdeki süreçte tekstil ve madencilik alanında bazı ülkeler ilimizde milyon dolar düzeyinde yatırımlar yapacak. Bu yatırımlar sayesinde yaklaşık 2 bin kişi istihdam edilmiş olacak. Denizli yatırım açısından geçmiş yılları aratmayacak hareketli bir il haline gelecek. Bu yatırımlarla özellikle istihdam ona bağlı olarak üretim ve ihracatın artacağını düşünüyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber DSO Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER