DSÖ yetkilileri Yaya öncelikli caddeyi inceledi

DSÖ yetkilileri Yaya öncelikli caddeyi inceledi -DSÖ Şiddet ve Yaralanmaların Önlenmesi ve Yol Güvenliği Avrupa Bölge Sorumlusu Dr. Dinesh Sethi: -Bu proje umarız örnek olur ve Türkiyenin her kentinde uygulanır (F


ANTALYA (A.A) - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Şiddet ve Yaralanmaların Önlenmesi ve Yol Güvenliği Avrupa Bölge Sorumlusu Dr. Dinesh Sethi, Bu proje umarız örnek olur ve Türkiyenin her kentinde uygulanır dedi.
     Dr. Sethi, DSÖ Yol Güvenliği Türkiye Sorumlusu Serap Şener ve Trafikten Sorumlu Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ ile Yaya Öncelikli Kent Antalya projesi kapsamında pilot cadde olan Konyaaltı Caddesinde incelemelerde bulundu.
     Konyaaltı Caddesindeki yaya geçidinden güvenli bir şekilde yolun karşısına geçen Sethi, bir toplantı için geldiği Antalyada Yaya Öncelikli Kent Antalya projesini yerinde incelemek için caddeye geldiğini söyledi. Projenin yol güvenliği açısından öneminin altını çizen Sethi, Avrupada 5 ile 29 yaş aralığındaki gençlerin en fazla yol güvenliğine bağlı ölümlere maruz kaldığını söyledi. Bu ölümlerin çoğunluğunu da yayaların oluşturduğuna dikkati çeken Sethi, bu nedenle trafiği yavaşlamaya yönlendiren projelerin hayati önem taşıdığını dile getirdi.
     Sethi, Bilimsel çalışmalar 50 kilometre hızla giden bir arabanın çocuğa çarptıktan sonra çocuğun mutlaka öleceğini, 30 kilometre hızla çarptığında ise çocuğa hiçbir şey olmayacağını gösteriyor. Yaya geçitlerinde bütün arabaları yavaşlamaya ve yayalara yol vermeye yönlendiren bu tür projeler ve önlemler çok önemli. Bu proje umarız örnek olur ve Türkiyenin her kentinde uygulanır diye konuştu.
     2013 yılının 12-19 Mayıs tarihlerinin Dünya Yol Güvenliği Haftası olarak kutlanacağını hatırlatan Sethi, haftanın ana temasının Yaya güvenliği olduğunu ve Antalyanın şimdiden bu temaya uygun çalışmalara başladığını ifade etti. Sethi, projenin gelişmekte olan ülkelere örnek olabileceğini belirtti.
     Projenin pilot caddede başladığına işaret eden Sethi, projenin genişleyerek bütün ülkeye yayılacağını, Antalya için atılan küçük bir adımın Türkiye için büyük bir adıma dönüşebileceğini kaydetti.
     Sethi, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlama da desteklerinden dolayı teşekkür etti.
     Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ ise DSÖ yetkililerinin projeyi ilgiyle takip ettiklerini dile getirdi.
     Konyaaltı Caddesinde yapılan değişiklikler ile ilgili DSÖ yetkililerine bilgi verdiklerini anlatan Aktuğ, Burada cezalandırmadan daha çok eğitim çalışmaları yapıyoruz. Eğitimle mesafe almaya gayret ediyoruz. DSÖ yetkililerin beğenisi bizleri mutlu etti ve heyecanlandırdı. Projenin pilot bir bölgeden başlaması gerekiyordu. Pilot bölgedeki başarıyla bu projenin olabilirliğini göstermemiz gerekiyor. Aksi takdirde her yerde bunun önlemi alınamayabilir ve bu da projenin doğru olmadığı algısını geliştirir dedi.
     Aktuğ, öncelikli olarak okul önlerinde projeyi yaygınlaştırarak Antalya geneline yayacaklarını vurguladı.
     Aktuğ, DSÖnün Antalyayı pilot iller arasına dahil edeceğini ve Antalyada kongre ve eğitim çalışmaları düzenleyeceklerini açıkladı.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber DSÖ yetkilileri Yaya öncelikli caddeyi inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER