DPÜ Rektörü Prof. Dr. Karaaslan:

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Karaaslan: Bundan sonraki hedefimiz, Mimarlık ve Hukuk fakültelerini Kütahyaya kazandırmaktır


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, İlahiyat Fakültesi kurulduğunu hatırlatarak, bundan sonraki hedeflerinin, Mimarlık ve Hukuk fakültelerini Kütahyaya kazandırmak olduğunu bildirdi.
     Prof. Dr. Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, İlahiyat Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının, 23 Haziranda Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.
     İlahiyat Fakültesi kurulmasından dolayı DPÜ Senatosu ve destek veren herkese teşekkür eden Prof. Dr. Karaaslan, bu fakültenin kısa sürede eğitim öğretime hazır hale getirilmesi için ellerinden gelen tüm imkanları kullanacaklarını belirtti.
     Prof. Dr. Karaaslan, göreve geldiği 2011 yılı mart ayından bu yana yeni meslek yüksekokulları, 4 yıllık yüksekokullar ve bölümler açtıklarını anımsatarak, şöyle devam etti:
     Kütahyaya yeni bir fakülte kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. DPÜ İlahiyat Fakültesi hayırlı olsun. DPÜ, 40 bin öğrencisi ve diğer üniversitelere örnek gösterilen yerleşkeleri, kaliteli ve öğrenci odaklı eğitim anlayışını benimseyen yaklaşımıyla her geçen gün daha iyi noktalara doğru ilerlemektedir. Kütahya ile bütünleşen, sanayisiyle işbirliği içinde olan bir üniversite haline gelen DPÜyü yayınları, projeleri ve eğitim kalitesiyle marka üniversite haline getirmek, asıl hedefimizdir. Bundan sonraki hedefimiz, Mimarlık ve Hukuk fakültelerini Kütahyaya kazandırmaktır. Bunun için gereken çalışmalarımız sürmektedir.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber DPÜ Rektörü Prof. Dr. Karaaslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER