DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesine öğrenci alımı

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesine öğrenci alımı -Fakülteye alınacak 250 öğrencinin belirlenmesi için yapılacak sınavlara başvurular 27 Ağustosta başlayacak


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesine (GSF) 2012-2013 akademik yılı için alınacak 250 öğrencinin belirlenmesi amacıyla 1 Eylülde yapılacak özel yetenek sınavlarına başvurular, 27-31 Ağustosta kabul edilecek.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Grafik ve Resim ana sanat dallarının normal ve ikinci öğretim programlarına 40ar, Çizgi Film / Animasyon Ana Sanat Dalına 60, Seramik Ana Sanat Dalına 30 olmak üzere toplam 250 öğrenci alınacak.
     Öğrenci alımı için ön kayıtlar 27-31 Ağustosta mesai saatleri içinde Merkez Yerleşkedeki GSF binasında yapılacak. Adaylar farklı bölüm tercihlerinde bulunabilecek. Adayların başarı sıralamasında, aldığı genel puana öncelik verilecek ve daha sonra tercih göz önünde tutulacak.
     Postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek, adayın kendisi ön kayıt yaptıracak.
     Ön kayıt koşulları şöyle:
     TC vatandaşı olmak. Bu yıl yapılan Yükseköğretime Giriş Sınavına (YGS) katılmış olmak. Liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri ve güzel sanatlar liselerinin el sanatları, el sanatları teknolojisi, el sanatları ve çiçek, dekoratif el sanatları, grafik, grafik sanatlar, grafik tasarım, nakış, resim, sanat, sanat (resim), seramik, seramik sanatı, tasarım ve teknolojisi ile uygulamalı resim alanlarından mezun olan adaylardan aynı alanlardaki eğitim programına başvuracakların 2012-YGSde puan türüne bakılmaksızın herhangi birinden en az 140 veya üzeri (ağırlıklı orta öğretim başarı puanı eklenmemiş) puan almış olmak. Söz konusu alanlar dışındaki başvurularda puan türüne bakılmaksızın en az 140 veya üzeri (ağırlıklı orta öğretim başarı puanı eklenmemiş) puan almış olmak. 2012-YGS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecek. Merkezi yerleştirmeyle bir başka yüksek öğretim programına kayıt hakkı kazanmış olanlar da ön kayıt yaptırabilecek. Bir başka öğretim kurumundan disiplin nedeniyle çıkarılmış olanlar ön kayıt yaptıramayacak.
     1 Eylülde gerçekleştirilecek özel yetenek sınavlarının sonuçlarına göre kesin kayıt hakkı kazanacak adayların kesin kayıt işlemleri, 3-7 Eylülde yapılacak.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesine öğrenci alımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER