DPÜde Yarının Liderleri projesi

DPÜde Yarının Liderleri projesi -Proje kapsamında seçilen öğrencilere ilk dersi, Rektör Prof. Dr. Karaaslan verdi


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ), Yarının Liderleri projesi kapsamında seçilen öğrencilere ilk ders, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan tarafından verildi.
     Prof. Dr. Karaaslan, Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından geliştirilen proje kapsamında Merkez Kütüphanede verdiği derste, projeyle 21inci yüzyıl dünyasının ve Türkiyesinin yönetiminde liderlik özellikleriyle söz sahibi olacak yarının lider gençlerinin, lider olarak yetiştirilmesi ve liderlik özelliklerinin geliştirilmesinin sağlanmasının amaçlandığını bildirdi.
     Projeyle geleceğin Türkiyesinin vizyonunu gerçekleştirecek birikimli lider bir gençlik yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirten Prof. Dr. Karaaslan, Niçin Yarının Liderleri projesinde yer almak istiyorsunuz- sorusu yöneltilen gençlerin, Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmak, dünya genelinde söz sahibi olmak istiyoruz diye yanıt verdiğini söyledi.
     Prof. Dr. Karaaslan, öğrencilere, toplum için paylaşımcı olmalarını, kazandıklarından toplum için de harcamalarını önererek, Kendimiz için yaşadığımız hayat, çok fakir ve yalın bir hayattır. Çevreniz için yaşarsanız ilgilendiğiniz insanlar kadar büyürsünüz. Hedefiniz 74 milyon insan olursa 74 milyon insan kadar büyürsünüz dedi.
     Öğrencilerin iyi derecede yabancı dil öğrenmesi gerektiğini anlatan ve bunun iş hayatındaki önemini vurgulayan Prof. Dr. Karaaslan, DPÜden mezun olan her öğrencinin iyi derecede İngilizce öğrenmesini istediklerini ve İngilizce hazırlık sınıfı uygulaması başlattıklarını sözlerine ekledi.
     Derste, Prof. Dr. Osman Şan, Doç. Dr. Kemal Demirci, Doç. Dr. Hakan Aykul ve Yrd. Doç. Dr. Derya Ergun Özler hazır bulundu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber DPÜde Yarının Liderleri projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER