DP Genel Başkanı Uysal:

DP Genel Başkanı Uysal: (Kılıçdaroğlunun Menderesin mezarını ziyareti) Türkiyede siyasetin normalleşmesi adına önemli bir adımdır. Geçikmiş olunmasına rağmen zımni de olsa bir özürdür


KONYA (A.A) - DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun eski başbakanlardan Adnan Menderesin mezarını ziyaret etmesine iişkin, Türkiyede siyasetin normalleşmesi adına önemli bir adımdır. Geçikmiş olunmasına rağmen zımni de olsa bir özürdür dedi.
     Uysal, Konya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, siyasetin görevinin sadece bugünü değerlendirmek değil yarına dair potansiyeli de açığa çıkarmak olduğunu söyledi.
     Demokrat Partinin Mevlananın Biz bölmeye gelmedik bütünleştirmeye geldik anlayışı doğrultusunda siyaset yaptığını vurgulayan Uysal, Türkiyenin, sorunların çözümü için büyük sıçrama hamleleri yapmak durumunda olduğunu dile getirdi.
     Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, Adnan Menderesin mezarını ziyaret etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusu üzerine Uysal, şöyle konuştu:
     Türkiyede siyasetin normalleşmesi adına önemli bir adımdır. Gecikmiş olunmasına rağmen zımni de olsa bir özürdür. Bizim siyasi geleneğimizin çektiği acıların da öznesi olmuş bir siyasi partinin bugün kü Genel Başkanının, öyle ya da böyle, oraya gidip üzüntülerini ifade etmesini, beraberinde kendi düşüncelerini ifade etmesini olumlu buluyoruz. Sadece oraya gidip çiçek bırakmak yetmez. Milletle, milletin değerleriyle ve bizatihi milletin kendisiyle barışabilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde, geçmişten bugüne kadar tarihsel meseleleri kronikleşen meseleler haline getiren Türkiyenin, bu meselelerle yürüyebilme imkanı yoktur.
     27 Mayıs ile beraber idam edilen Başvekilimiz ve onun bakanları değildir, milletin iradesidir diyen Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bu bilinç içerisinde Türkiyenin geleceğini şekillendirebilmek adına, bu acıların üzerinden siyaset yapmayı kendimize hiçbir zaman benimsemedik. Bugün de CHP Genel Başkanının bu adımını olumlu bulmakla beraber, asıl olanın burada tekrar milletin değerleriyle buluşabilmek olduğunu ifade etmek isterim.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Murat Aslan
     Yayıncı: Abdurrahman Fatih Tekcan
<< Önceki Haber DP Genel Başkanı Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER