DP Genel Başkanı Uysal, Tokatta:

DP Genel Başkanı Uysal, Tokatta: Türkiyenin üretmekten başka bir şansı olamaz. Türkiyenin bugün en büyük stratejik değeri, iyi değerlendirebildiği takdirde beşeri sermeyesidir


TOKAT (A.A) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiyenin üretmekten başka bir şansı olamaz. Türkiyenin bugün en büyük stratejik değeri, iyi değerlendirebildiği takdirde beşeri sermeyesidir dedi.
     Uysal, partisinin Tokat il kongresine katıldı. Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonunda gerçekleşen kongrede konuşan Uysal, Türkiyenin kaderiyle ilgili önemli kararların alındığı bir dönemin yaşandığını söyledi.
     Devlete hiçbir zaman düşman olmadıklarını belirten Uysal, Biliyoruz ki devlet zedelendiğinde bu ülkede, bu coğrafyada varlık ve yaşama hakkımız olmaz ifadesini kullandı.
     Çözüm sürecine değinen Uysal, iktidarı eleştirerek, Bugüne siz getirdiniz, bizler getirmedik dedi.
     Hükümetin ekonomi ve dış politikasını da eleştiren Uysal, şunları söyledi:
     Bugün Avrupa Birliği kriz içerisindedir, rakamları ortadadır. Türkiye gibi yatırım açığı olan, tasarruf açığı olan bir ülkenin kendi üretim şartlarını döndürebilmesi, kurulu kapasitesini arttırmak üzere bütün politikasını kurdurması gerekirken, bu iktidarla beraber Türkiye maalesef üretmeden tüketen, kazanmadan harcayan bir ülke haline gelmiştir. Türkiyenin üretmekten başka bir şansı olamaz. Türkiyenin bugün en büyük stratejik değeri, iyi değerlendirebildiği takdirde beşeri sermeyesidir.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber DP Genel Başkanı Uysal, Tokatta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER