DP Adana İl Başkanı Fatih Köylü:

DP Adana İl Başkanı Fatih Köylü: -Meclis üyelerinin anlamsız bir şekilde 1/5000 planları çıkarmamakta direnmesi sonucu inşaat sektörü çökme noktasına geldi


ADANA (A.A) - Demokrat Parti (DP) Adana İl Başkanı Fatih Köylü, meclis üyelerinin anlamsız bir şekilde 1/5000lik imar planları çıkarmamakta direnmesi sonucu inşaat sektörünün çökme noktasına geldiğini bildirdi.
     Köylü, yaptığı yazılı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin 1/5000lik imar planlarının çıkararak Adananın önünü açma çağrısında bulundu.
     Mania engelinden sonra meclis üyelerinin tutumu sonucu, Adanaya yatırım yapan çok sayıda inşaat müteahhidinin iflas noktasına geldiğini bildiren Köylü, inşaat müteahhitlerinin imar planlarının çıkmaması nedeniyle inşaatlarına başlayamadıklarını ve taahhütlerinin yerine getirmez hale gelmesinin yanı sıra sektörde çalışan binlerce işçinin işsiz kaldığını kaydetti.
     Adana ekonomisini olumsuz etkileyen bu gelişmelerden 1/5000lik imar planlarını çıkarmayan Büyükşehir Belediye meclis üyelerinin büyük vebali olduğuna işaret eden Köylü, şunları kaydetti:
     Meclis üyelerinin anlamsız bir şekilde 1/5000 planları çıkarmamakta direnmesi sonucu inşaat sektörü çökme noktasına geldi. Büyükşehir Belediye Meclisinin 1/5000lik imar planlarını görüşmemesi, görevi ihmal suçudur. Meclisin bu tutumunu sürdürmesi durumunda merkezi iktidarın devreye girerek Büyükşehir Belediye Meclisini by-pass etmesi gerekiyor. Siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarının meclis üyelerinin 1/5000lik imar planlarını çıkarmayarak Adananın önünü tıkayan meclis üyelerinin bu tutumlarının değerlendirmeleri gerekiyor.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber DP Adana İl Başkanı Fatih Köylü: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER