Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticareti

Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticareti -Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ecevit: Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Tebliği ile sağlık turizmi, film, eğitim, bilişim sektörlerindeki potansiyeli harekete geçirmek ist


İZMİR (A.A) - Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit, Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Tebliği ile sağlık turizmi, film, eğitim, bilişim sektörlerindeki potansiyeli harekete geçirmek istediklerini bildirdi.
     Ege İhracatçı Birliklerinde (EİB), Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretine Yönelik Devlet Desteklerine ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Ecevit toplantıda yaptığı konuşmada, sağlık kuruluşları, sağlık turizmi şirketleri, film yapımcısı şirketler, film dağıtımcısı şirketler, bilişim şirketleri, yüksek ve orta öğretim kurumlarına yönelik hazırlanan tebliğin, bu sektörlerdeki potansiyeli harekete geçireceğini belirtti.
     Sağlıkla ilgili daha çok iş yapılmasını istediklerini belirten Ecevit, Ganada katarakt ameliyatı olmak isteyen bir hasta 5,5 saatlik uçak yolculuğunun ardından Güney Afrikaya gidiyor. İzmir-Gana 6 saat. Çinliler, estetik için Güney Kore ve Japonyaya giderken neden buraya gelmesin- Yerinde ihracatı destekliyoruz. Sektör altyapısı çok iyi. Türk dizileri 72 ülkede gösteriliyor. Bu diziler Türk ürünleri algısı için de önemli rol oynuyor. Dizilerde yer alan Türk ürünlerini doğru konumlandırdığımız takdirde bunun Türkiyenin ihracatına olumlu katkısı yadsınamaz. Tebliğ ile sağlık turizmi, film, eğitim, bilişim sektörlerindeki potansiyeli harekete geçirmek istiyoruz dedi.
     Sağlık turizminde hastanın ulaşım giderlerini 1000 dolara kadar karşıladıklarını anlatan Ecevit, üniversitelerin yurt dışı fuar ve tanıtımlarına, yaşlı turizmine, termal yatırımlara, yazılım ve oyunlara destek verdiklerini söyledi.
     Ecevit, ABDdeki Silikon Vadisinde ofis açacaklara 600 bin liraya kadar destek vereceklerini sözlerine ekledi.
     AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait de toplantıda yaptığı konuşmada ihracatta 500 milyar dolar hedefinin hükümet, ihracatçılar, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yakalanacağını söyledi.
     Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ise sağlık turizmi, film, bilişim ve eğitimi kapsayan destekleri bilmenin önemine dikkati çekerek, Teşvikler sayesinde gerçekleşen yatırımların hem İzmire hem de ihracata katkısı büyük olacaktır şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticareti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER