Dört ildeki telefonla dolandırıcılık operasyonu

Dört ildeki telefonla dolandırıcılık operasyonu -Gözaltına alınan 13 kişi, adliyeye sevk edildi


BURSA (A.A) - Bursa ile Şanlıurfa, Adana ve İstanbulda, kendilerini polis, savcı ve hakim olarak tanıtarak, telefonla çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişi, adliyeye sevk edildi.
     İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon kapsamında önceki gün gözaltına alınan, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen İ.H.Anın (37) da aralarında bulunduğu 13 kişinin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.
     Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt kapsamında banka ve haberleşme araçlarını kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçlarından adliyeye sevk edildi.
     Emniyet güçleri, son zamanlarda kendisini polis, savcı ve hakim olarak tanıtıp çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları iddia edilen suç örgütü üyelerine yönelik operasyon düzenlemiş; 6 aylık teknik takip ve istihbarat çalışmalarının ardından Bursa, Şanlıurfa, Adana ve İstanbulda düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 13ü Bursada, toplam 40ın üzerinde kişiyi, gözaltına almıştı.
    
     Muhabir: Doğukan Altınay / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Dört ildeki telefonla dolandırıcılık operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER