DOMATEXPO Fuarına doğru

DOMATEXPO Fuarına doğru -22 Kasım Perşembe günü Kumlucada açılacak DOMATEXPO Fuarı hazırlıkları sürüyor -Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya: -DOMATEXPO Fuarı, Kumlucanın Türkiye ve dünyaya açılan en önemli kapısı


ANTALYA (A.A) - Kumlucada 22 Kasım Perşembe günü açılacak domates ürün bazlı ihtisas fuarı için hazırlıkların sürdüğü bildirildi.
     Türkiyede ilk defa gerçekleştirilecek olan, ürün bazlı ihtisas fuarı DOMATEXPO için çalışmalar sürüyor. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve DOMATEXPO fuar organizasyon şirketi Genel Müdürü Mehmet Sedat Kolcuoğlu, fuarın gerçekleştirileceği Kumluca Toptancı Halinde yapılan çalışmaları inceledi.
     Fuarın yapılacağı toptancı halinin üzerinin uzay çatı sistemiyle kapatılması ve fuar stantlarının kurulmasının perşembe gününe kadar tamamlanacağı belirtildi. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, organizasyonda herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için ekiplerin gece gündüz çalıştıklarını söyledi.
     DOMATEXPO Fuarının Kumlucanın markalaşması yönünde çok önemli olduğunu vurgulayan Çetinkaya, ayrıca fuarın bir başka amacının sera ve domates üretimiyle öne çıkan Kumlucanın üretim modelinin tüketiciye anlatılması olduğunu belirtti.
     Fuar ile sektörün sorunlarının da ele alınacağını bildiren Çetinkaya, fuar kadar bakanlığın başlatacağı ve Türkiyede pilot uygulamanın Kumlucada gerçekleştirileceği zirai ilaç atıklarını toplanması projesinin tarım sektörüne kazandırılacağını kaydetti.
     Çetinkaya, şöyle konuştu:
     Bugüne kadar Kumlucada birçok yenilikler yapıldı. Özellikle seracılık ve domates üretimi konusunda ilçemizin adını Türkiye ve dünyaya duyurmaya çalıştık. Bundan sonra DOMATEXPO Fuarı Kumlucanın Türkiye ve dünyaya açılan en önemli kapısı olacak. Bu fuarla üreticimizi, üretimimizi anlatacağız, sektörü ve sorunlarını konuşarak tüketicinin beklentilerini öğrenmiş olacağız. İnşallah Türkiyede bir ilk olan fuarımız, ilçemize, bölgemize ve Türkiyeye hayırlı olur.
     Fuar organizasyon şirketi MSK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sedat Kolcuoğlu da fuar organizasyonuyla ilgili bugüne kadar yürüttükleri çalışmaları anlattı.
     Fuar açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekerin de katılmasının beklendiğini ifade eden Kolcuoğlu, ayrıca fuar süresince yapılacak panel, seminer, toplantı ve çalıştaylarla domates üretiminin tüm yönlerinin ele alınacağını dile getirdi.
     DOMATEXPO Fuarı ile domates üreticisi, sektörü ve tüketiciyi bir araya getirmeyi hedefliyoruz diyen Kolcuoğlu, şunları söyledi:
     50-55 yıllık örtü altı üretim tecrübesiyle, domatesin en önemli üretim merkezlerinden olan ve üretim teknolojilerinin ülkeye girdiği ilk yer Kumlucada düzenlenen DOMATEXPO Fuarının amacı önce yurt içinde, sonra da bütün dünyada domates üzerinde çalışan profesyonelleri bir araya getirmek. DOMATEXPO bu amaçla, domatesle ilgilenen herkesi Kumlucada ağırlayacak. Şu ana kadar fuar için 48 ayrı stantta, toplam 68 firma katılım için yer ayırttı. Ayrıca bu yıl ilk defa gerçekleştirilen fuarın ana temasını domates ve çocuk olarak belirledik. Fuar kapsamında Yurt içi Domates Pazarı ve İhracat Piyasalarının Beklentileri konulu panel de düzenlenecek.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber DOMATEXPO Fuarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER