Domates Fuarı, akademisyenlerle üreticileri buluşturacak

Domates Fuarı, akademisyenlerle üreticileri buluşturacak


ANTALYA (A.A) - Kumluca ilçesinde bu yıl ilki düzenlenecek Domates İhtisas Fuarında (DOMETEXPO) sektör temsilcileri ile akademisyenler bir araya gelecek.
     Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erkan, yaptığı açıklamada, Kumlucada 22-24 Kasım tarihleri arasında 1. Domates İhtisas Fuarı düzenleneceğini bildirdi.
     Fuar kapsamında Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ve Kumluca Meslek Yüksek Okulunun işbirliğiyle Batı Akdeniz Domates Sektörü Buluşması konulu konferans düzenleneceğini belirten Erkan, konferansta ıslah ve çeşit geliştirme, fide sektörü, domateste iyi tarım uygulamaları, ambalajlama ve lojistik uygulamalar, domateste pazarlama stratejileri, tüketici tercihleri, sera atıklarının ısıtma amaçlı dönüşümü ve sera konstrüksiyonu konularının değerlendirileceğini kaydetti.
     Fuarın ilk ürün bazlı ihtisas fuarı olacağını ifade eden Erkan, fuar kapsamında akademisyen ile sektör katılımcılarının görüşlerinin yer aldığı kitapçık hazırlanacağını ve sektör temsilcilerine dağıtılacağını bildirdi.
     Ayrıca domatesle ilgili çalışmaları sürdürecek Domates Çalışma Grubu oluşturacaklarını anlatan Erkan, Domates Çalışma Grubu, domates sektörünün sorunlarına çözüm bulmak amacıyla akademik ve pratik çalışmalar yürütecek ve elde edeceği sonuçları sektörle paylaşacak. Grup akademiyle sektör arasında köprü görevi görecek dedi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Domates Fuarı, akademisyenlerle üreticileri buluşturacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER