Doktorlar obeziteye dikkat çekmek için futbol

Doktorlar obeziteye dikkat çekmek için futbol maçı yapacak


DENİZLİ (A.A) - Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı tarafından obeziteye dikkat çekmek için düzenlenen 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Denizlide doktorlar futbol maçı yapıp yürüyüş düzenleyecek.
     Denizli Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Demirciler, gazetecilere yaptığı açıklamada, kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birinin de fiziksel hareketsizlik olduğunu kaydetti.
     Dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında fiziksel hareketsizliğin dördüncü sırada yer aldığı bilgisini veren Demirciler, Obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır. Fiziksel aktivite, kan basıncını azaltır, iyi kolesterol seviyesini artırır ve kilo kontrolü için anahtar role sahiptir dedi.
     Fiziksel aktivitenin artırılmasının toplum tabanlı, çok sektörlü, multidisipliner ve kültürel yaklaşım gerektirdiğini ifade eden Demirciler, Haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması sağlığın korunması, kardiovasküler hastalıklar, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için yeterli olacaktır. Orta şiddette fiziksel aktivite, solunum veya kalp atış hızında küçük artışlara neden olan orta düzeyde fiziksel efor gerektiren fiziksel aktivitedir diye konuştu.
     Obeziteyle mücadele için 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü programı kapsamında fiziksel aktivitenin önemi vurgulamak için maç yapacaklarını anlatan Demirciler, Yürü ki yürütmesinler, Obeziteye Elveda, Harekete Merhaba, Obeziteye İnat, Yaşama Hareket Kat sloganlarıyla yürüyüş düzenleyeceğiz. Spor faaliyetlerine dikkat çekmek için 1 Ekimde Sağlık Müdürlüğü, Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastaneleriyle maçlar düzenlenecek. Ayrıca obeziteye dikkat çekmek için tüm kurum amirleri, öğrenciler ve halkın katılımıyla 4 Ekimde Çamlık Mesireliğinden Seyir tepesine yürüyüş düzenleyeceğiz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Doktorlar obeziteye dikkat çekmek için futbol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER