DOKA İmalat Sanayi Mali Destek Programı

DOKA İmalat Sanayi Mali Destek Programı bilgilendirme toplantısı


RİZE (A.A) - Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) İmalat Sanayi Mali Destek Programı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Rize Sanayici ve İş Adamları Derneğinde düzenlenen toplantıya, DOKA Rize Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Fatih Özdemir, RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
     Özdemir, burada yaptığı konuşmada, istihdamı, katma değeri yükseltmek ve bu sayede bölge ekonomisinin rekabet gücünü artırmak amacıyla İmalat Sanayi Mali Destek Programı kapsamında KOBİlere 400 bin liraya kadar hibe vermek için ilana çıktıklarını söyledi.
     Özdemir, toplam bütçenin 10 milyon olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     KOBİlerin sunacağı projelere asgari 40 bin, azami 400 bin lira hibe desteği sağlanacak. Ajansın faaliyet gösterdiği Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illerine kayıtlı olan veya bu bölgelerde bulunan imalat sanayi alanında faaliyet gösteren KOBİ niteliğindeki kar amacı güden gerçek ya da tüzel kişiler başvurabilir. Bölgede imalat sanayi alanında faaliyet gösteren işletmelerin kurumsal yapısının güçlendirilmesi, üretim kapasitelerinin, ürün çeşitliliğinin, Ar-Ge, reklam, tanıtım, yenilikçilik ve pazarlama yeteneklerinin geliştirilmesi ve bu sayede sağladıkları katma değer ile birlikte rekabet edebilirlik ve dışa açılım düzeylerinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır.
     RİSİAD Başkanı Külünkoğlu ise DOKAnın sağladığı bu fırsatı imalat yapan ve yapmayı düşünen KOBİlerin en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirterek, 800 bin liralık bir projesi olan işletme bunun 400 binini hibe olarak alabilir. KOBİler bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve proje hazırlamalıdır. Bu tip fırsatları iyi değerlendiren işletmeler daha hızlı büyüme göstermektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber DOKA İmalat Sanayi Mali Destek Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER