DOKA 32. Yönetim Kurulu Toplantısı

DOKA 32. Yönetim Kurulu Toplantısı -DOKA Yönetim Kurulu Başkanı Mayda: Kalkınma ajansları, bölgesel rekabet gücünü artırmak, bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında kilit rol üst


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Mayda, kalkınma ajanslarının, bölgesel rekabet gücünü artırmak, bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında kilit rol üstlendiğini söyledi.
     Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen, DOKA 32. Yönetim Kurulu Toplantısına Vali Maydanın yanı sıra Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Rize Valisi Nurullah Çakır, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
     Mayda, toplantının açılış bölümünde yaptığı konuşmada, Türkiyede ekonomik ve sosyal kalkınma politikaları alanında son yıllarda kaydedilen önemli gelişmelerin en önemli yansımalarından birinin bölgesel kalkınmada önemli bir mekanizma olarak devreye giren kalkınma ajansları olduğunu belirterek, Kalkınma ajansları, bölgesel rekabet gücünü artırmak, bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında kilit rol üstlenmektedir dedi.
     Bölge ekonomisini güçlendirmek için tüm ekonomik faaliyetlerde bölgesel ve küresel ölçekte rekabeti ve katma değeri yükseltmek, yeni istihdam olanakları sağlamak, gelir düzeyini artırmak, bölgede sermaye birikimini artırmak ve sürdürülebilir ekonomiyi kalkındırmanın DOKAnın temel öncelikleri ve politikası olduğunu vurgulayan Mayda, şöyle devam etti:
     Bunun yanı sıra bölgesel ve yerel dinamikler göz önünde bulundurularak içsel potansiyele dayalı sosyal gelişmeyi ve bütünleşmeyi sağlamak, bölgenin kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını da içine alan tüm kurumsal kapasitesini harekete geçirmek için etkin işbirliği ve iletişim ağı oluşturmak hedefimizdir. Diğer yandan bölgenin gelişmesinde lokomotif sektörler olan tarım, turizm, sağlık, eğitim, lojistik, gıda, ormancılık, maden, balıkçılık gibi sektörlerde yapılacak analizler, geliştirilecek stratejiler ve uygulanacak projeler ile ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artırmak amaçlanmaktadır.
     Bu amaçla Belçika ve İsviçre çikolata sektör profilleri de incelenerek, sektör raporu hazırlandı. Çikolata sektörü ve bölgesel çikolata markasının oluşturulması modeli, fındık üretiminin yoğun bir şekilde yapıldığı bölgede çikolata üretiminde mevcut durumu daha iyi ortaya koyma adına hazır hale getirildi.
     Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber DOKA 32. Yönetim Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER