Doğubayazıttaki PKK/KCK davası

Doğubayazıttaki PKK/KCK davası -Ağrının Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK/KCKya yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan 21i tutuklu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi -Mahkeme, 8 sanığın tahliyesine v


ERZURUM (A.A) - Ağrının Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK/KCKya yönelik operasyon kapsamında haklarında dava açılan 21i tutuklu 35 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 8i tutuklu 24 sanık ile avukatları ve aileleri hazır bulundu.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, gizli tanık Gülşahın, ses ve görüntüsü değiştirilerek salondaki televizyon ekranına verilmesini istedi. Beyanlarda bulunan gizli tanık Gülşah, tutuklu sanıklardan Diren Yağanı gösterip kendisiyle birlikte demokratik gençlik yapılanması içinde bazı örgütsel faaliyetlerde bulunduğunu söyledi. Sanık Diren ile ilgili daha önce cumhuriyet savcılığında ifade verdiğini belirten gizli tanık, iddialarını mahkeme huzurunda tekrar ettiğini kaydetti.
     Tutuksuz sanıklardan Mehmet İlkmi, İstanbulda yaşayan bir iş adamı olduğunu, yatırım yapmak için geldiği memleketi Doğubayazıtta katıldığı bir cenaze töreni nedeniyle hakkında terör örgüt üyeliğinden dava açıldığını ancak terör ve şiddetle bir ilgisinin bulunmadığını öne sürerek beraatini istedi.
     Tutuklu sanıklardan Hatice Özhan ise savunmasında, Demokratik Toplum Kongresi üyesi olduğunu, Kürt sorununun barışçıl yollardan çözülmeye çalışıldığı bir dönemde, kendilerinin bir yıla aşkın bir süredir tutuklu yargılanmalarına bir anlam veremediğini ifade ederek şöyle dedi:
     Mahkemelerimiz de, hükümetin bu iyi niyetli barışçıl adımlarına destek vermesi gerekir. Mahkemelerimizin de bizlerin ve ailelerimizin daha fazla mağdur olmaması için tutuksuz yargılanmamız konusunda ellerini taşın altına koymalarını bekliyoruz. Bazı basın açıklamalarına katılmışım. Bütün suçum bu, bundan dolayı cezaevinde yatıyorum.
     Mahkeme Başkanı Kahyanın, Evinde ele geçirilen CD ve diğer örgütsel dokümanlara ne diyeceksin sorusunu sanık Özhan, Bu fotoğraf, CD ve diğer dokümanlar, benim basın mensubu olduğum dönemde çektiğim ve arşivlediğim bana ait özel belgelerdir diye yanıtladı.
     Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUHAYDER) Ağrı Şube Başkanı tutuklu sanık Ahmet Kaya da savunmasında, dernek genel başkanlarının akil adam seçilip çözüm sürecine destek verdiği bir dönemde, aynı derneğin şube başkanının da demokratik siyasi faaliyetlerinden dolayı cezaevinde tutulmasının ne kadar büyük bir çelişki olduğunu mahkemenin takdirine bıraktığını söyledi.
     Sanık avukatları da, müvekkillerinin somut delillerden yoksun iddialarla suçlandıklarını ileri sürerek tahliyelerini talep ettiler.
     Mahkeme, verilen aranın ardından, tutuklu sanıklar İsa Özer, Diren Yağan, Hatice Özhan, Şerife Günhan, Mustafa Özer, Nuri Çelik, Halit Oral ve Ahmet Kayayı, cezaevinde kaldıkları süre göz önüne alınarak tahliyelerine, gelecek duruşmada diğer gizli tanık Yiğitin dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Doğubayazıttaki PKK/KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER