Doğu Garajı Projesi, çekim merkezi olacak

Doğu Garajı Projesi, çekim merkezi olacak -Antalya Büyükşehir Belediyesi, Doğu Garajı Projesiyle bölgeyi ticari alandan kültürel ve sosyal donatı alanına dönüştürmeyi hedefliyor


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Doğu Garajı Projesiyle bölgeyi ticari alandan kültürel ve sosyal donatı alanına dönüştürmeyi hedefliyor.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinin Doğu Garajında hayata geçireceği proje, bölgedeki kazılar sırasında tesadüfen ortaya çıkan ve Antalyanın bilinen tarihini daha eskiye çeken nekropol alanıyla yeniden planlanıyor.
     Kısa süre sonra ihalesi gerçekleştirilecek olan projede Nekropol alanının doğal koşullardan korunması için üstünün kapatılacağı, bölgede gezinti ve sergi alanları oluşturulacağı bildirildi. Proje kapsamında yapılacak kültür ve ticaret merkezinde ise 3 bin 200 kişilik çok amaçlı ve bölünebilir kongre, konser ve toplantıların yapılabileceği bir salon yapılacağı ifade edildi.
     Doğu Garajı alanının nitelikli kent yaşantısının sürdürüldüğü, kültür ve sosyal donatı alanına dönüştürmenin hedeflendiği projenin otopark alanları dahil toplam 60 bin metrekareyi kapsadığı kaydedildi. Proje kapsamında Cebesoy Caddesine 60 metre yükseklikte bir kule yapılacağı ve bu kulenin projenin tanınırlığını arttıracağı belirtildi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Doğu Garajı Projesi, çekim merkezi olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER