Doğu Anadoluda kış

Doğu Anadoluda kış -Bölgede 459 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor -Erzurumda yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 1i çocuk 8 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı (Fotoğrafl


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgede 459 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.
     Bölge illerinden Erzurumda 349, Karsta 95 ve Iğdırda 15 olmak üzere toplam 459 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
     Ekipler, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım eli uzatıyor. Erzurumda son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 1i çocuk 8 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi.
     Son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrıda 40, Karsta 20, Erzurum ve Ardahanda 15 santimetre. Belediye ekipleri, kent merkezlerinde karla mücadele çalışması yürütüyor.
     Bu arada bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Karsta eksi 4, Ağrıda eksi 2, Erzurum ve Ardahanda eksi 1, Iğdırda 1 ve Erzincanda 3 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars ve Ardahanda 1, Ağrıda 3, Erzurumda 4 ve Erzincanda 6 derece olması tahmin ediliyor.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER