Doğuda kış

Doğuda kış -Bölgede 297 köye ulaşım sağlanamıyor -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Ağrıda ölçüldü


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle 297 köye ulaşım sağlanamıyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Ağrıda ölçüldü.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden alçak basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede kar yığışı etkili olacak.
     Erzurumda 259, Ağrıda 36, Karsta 2, toplam 297 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
     Erzurumda son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 9 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.
     Kar kalınlıkları Palandöken Kayak Merkezinde 106, Ağrıda 54, Ardahanda 30, Erzurumda 33, Karsta 15, Erzincanda 3 santimetre olarak ölçüldü.
     Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Ağrıda sıfırın altında 4, Erzurum ve Karsta sıfırın altında 3, Ardahanda sıfırın altında 2, Erzincanda 0, Iğdırda ise 5 derece oldu.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Iğdırda 16, Ağrıda 7, Ardahanda 6, Erzincanda 5, Erzurumda 4, Karsta 3 derece olması bekleniyor.
     Bölgede, çok bulutlu aralıklarla kar yağışı etkili olacak.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER