Doğuda kış

Doğuda kış -Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van ve Bitliste 29 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor -Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yentür: -Karla mücadele çalışmaları kapsamında, 2013 yılında 10 bin kilometre karla


VAN (A.A) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Vanda 19 ve Bitliste 10 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu 19 köy yolunun ulaşıma kapandığı, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin kapalı yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.
     Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van ve Hakkaride gün boyu havanın parçalı çok bulutlu, doğu çevrelerinin kısa süreli karla karışık yağmur ve kar yağışlı olmasının beklendiğini bildirdi.
     Bitlis ve Muşta da havanın parçalı çok bulutlu geçeceğini ifade eden yetkililer, bölgede buzlanma, don ve çığ olayları yaşanabileceğini belirterek, olumsuzluklara karşı ilgili ve vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulundu.
    
     -Bitlis, Muş-
    
     Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, il geneli 10 köy yolunun halen ulaşıma kapalı olduğu, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.
     Muşta ise geçen hafta etkili olan kar yağışından dolayı kapanan köy yollarının, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla ulaşıma açıldığı belirtildi.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, açılan köy yollarında şimdi genişletme çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Yoğun kar yağışı dolayısıyla merkez ve ilçelerimizde çok sayıda köy yolumuz kapanmıştı. İl Özel İdaresi olarak 13 ekiple köylerimizde yapılan yol çalışması neticesinde ulaşıma kapanan 143 köy yolunu tamamen açtık. Dün itibariyle ekiplerimiz genişletme çalışmalarına başladı. Açılan yollar çok dar olmasından dolayı kar savurma aracıyla genişletme çalışması yapıyoruz. İl Özel İdaresi olarak 2013 yılı içerisinde 270 kilometre olan yol ağını 5 kez açtık. Bu çalışmalar kapsamında 10 bin kilometre karla mücadele çalışması yaptık. Karla yapılan mücadele çalışmasında yaklaşık 200 bin litre yakıt sarfiyatı oldu.
    
     Muhabir: Sabrı Yıldırım / Yunus Okur / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER