Doğuda kış

Doğuda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 13 dereceyle Ardahanda ölçüldü -Bölgede 292 köyle ulaşım sağlanamıyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 13 dereceyle Ardahanda ölçüldü. Bölgede 292 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden alçak basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede kar yağışı etkili olacak.
     Erzurumda 166, Ağrıda 111, Karsta 15 toplam 292 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Erzurumda son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 4ü çocuk olmak üzere 7 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi.
     Son ölçümlere göre kar kalınlıkları Palandöken Kayak Merkezinde 78, Ağrıda 57, Karsta 33, Erzurumda 20, Ardahanda 22, Erzincanda 4 santimetre olarak ölçüldü.
     Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan 13, Kars 11, Erzurum, Ağrı ve Erzincanda 5, Iğdırda ise 1 derece oldu.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurumda 0, Erzincan ve Ağrıda 2, Iğdırda 4, Karsta sıfırın altında 2, Ardahanda sıfırın altında 1 derece olması tahmin ediliyor.
     Bölgede çok bulutlu ve aralıklarla kar yağışı bekleniyor.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER