Doğuda kış

Doğuda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 16 dereceyle Karsta ölçüldü -Bölgede 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 1i doğum 5 hasta kurtarıldı


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 16 dereceyle Karsta ölçüldü. Bölgede 166 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava etkili oluyor.
     Erzurum 77, Ağrı 60, Iğdır 25, Kars 4 olmak üzere toplam 166 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
     Son ölçümlere göre kar kalınlıkları, Palandöken Kayak Merkezinde 85, Ağrıda 65, Ardahanda 27, Erzurumda 26, Karsta 14, Erzincanda 7, Iğdırda ise 4 santimetre olarak ölçüldü.
     Ekipler, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Erzurumda 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 1i doğum 5 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi.
     Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Kars 16, Ardahan 13, Erzurum 12, Erzincan 8 Iğdır 7, Ağrı 6 derece oldu.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdırda 6, Erzincanda 5, Erzurumda 4, Kars ve Ağrıda 3, Ardahanda 2 derece olması tahmin ediliyor.
     Bölgede parçalı çok bulutlu hava etkili olurken, gecede aralıklı kar yağışı bekleniyor.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER