Doğuda kış

Doğuda kış -Bölgede kar yağışı ve tipi nedeniyle 230 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor -Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 7 dereceyle Karsta ölçüldü


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 230 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, İzlanda alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.
     Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 99, Ağrıda 91, Karsta 28 ve Iğdırda 12 olmak üzere toplam 230 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     İl Özel İdaresi Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
     Ağrı kent merkezinde kar kalınlığı 46, Karsta 34, Ardahanda 20, Erzurumda ise 19 santimetre olarak ölçüldü.
     Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 7 derece ile Karsta yaşandı. Ardahanda en düşük hava sıcaklığı eksi 6, Erzurumda eksi 4, Ağrıda eksi 1, Iğdırda 1, Erzincanda 2 derece oldu.
     Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda boyu bir metreye ulaşan buz sarkıtları oluştu.
     Bölgede en yüksek hava sıcaklığının Kars ve Ardahanda eksi 1, Ağrı ve Erzurumda 2, Iğdırda 5, Erzincanda 6 derece olacağı tahmin ediliyor.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER