Doğuda kış

Doğuda kış -Van, Bitlis, Muş ve Hakkaride 48 köyle ulaşım sağlanamıyor


VAN (A.A) - Van, Bitlis, Muş ve Hakkaride etkili olan kar yağışı nedeniyle 48 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Van İl Özel İdaresi karla mücadele biriminden alınan bilgiye göre, kentte aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle il genelinde ulaşıma kapalı olan 4 köy yolunun açılması için karla mücadele ekiplerinin başlattığı çalışma devam ediyor.
    
     -Bitlis -
    
     Bitliste kar yağışından dolayı, 18 köye ulaşım sağlanamıyor.
     Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte kar yağışından dolayı 18 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.
     Köy yollarının ulaşıma açılması için, karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, 3 kar makinesi, 14 greyder, 11 dozer, 14 servis aracı, 8 yükleyici ve 10 ekiple çalışma yürütüldüğü ifade edildi.
     Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise kent merkezinde 61 santimetreye ulaşan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde 70 santimetreyi bulduğunu ifade etti.
     Yetkililer, hava sıcaklığındaki düşüş nedeniyle vatandaşı don ve buzlanmaya karşı uyardı.
    
     -Muş-
    
     İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 15 köyle ulaşım sağlanamadığını belirtti.
     Yağışın etkisini yitirmesiyle kapalı bulunan yolların açılması için çalışma başlatıldığını vurgulayan Yentür, kapalı yolların büyük bölümünün ulaşıma açıldığını söyledi.
    
     -Hakkari-
    
     Hakkari genelinde dün sabah başlayan kar yağışı nedeniyle 11 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
     İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin yolların ulaşıma açılması için çalışma başlattığı ve çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.
    
     Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER