Doğuda kayak keyfi

Doğuda kayak keyfi -Kar kalınlıkları Palandökende 87, Bayraktepe Kayak Merkezinde 180 santimetre olarak ölçüldü


ERZURUM (A.A) - Doğudaki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandökende 87, Bayraktepede 180 santimetre olarak ölçüldü.
     Doğu Anadolu Bölgesinde aralıklarla etkili olan kar yağışıyla kayak merkezlerindeki kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaştı.
     Altyapısı yenilenen ve yeni pistler açılan Palandöken Kayak Merkezinde, A, B, Gondol ve Vadi liftlerinin açık olduğu, bütün pistlerde kayak yapıldığı öğrenildi.
     Kar kalınlığı 87 santimetreye ulaşan kayak merkezinde, Polonya, Ukrayna, Rusya başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen turistler kayak yapmanın keyfini yaşıyor.
     Özellikle Polonyalı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kayak merkezinde, misafirlere kayak, snowboard ve kızağın yanında farklı alternatifler de sunuluyor.
     Palandökende faaliyet gösteren otellerdeki doluluk oranlarının da yüzde 100 olduğu öğrenildi.
     Xanadu Oteli Genel Müdürü Murat Altuğ Kargı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir sezon geçirdiklerini belirterek, sömestr için yoğun talep olduğunu söyledi.
     Rezervasyonların devam ettiğini belirten Altuğ, Otellerdeki doluluk oranları yüzde 100 civarında. Misafirlerimiz kayağa büyük ilgi gösteriyor. Sömestr için de yoğun bir talep var. İnşallah bu yıl çok iyi bir sezon geçireceğiz diye konuştu.
    
     -Kars-
    
     Sarıkamış ilçesindeki Türkiyenin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Bayraktepe Kayak Merkezine kayakseverler yoğun ilgi gösteriyor.
     Kar kalınlığının 180 santimetreye ulaştığı kayak pistlerinde yerli ve yabancı turistler kayağın keyfini doyasıya yaşıyor. Bazı turistler ise kar üzerinde atlı kızaklarla gezmeyi tercih ediyor.
     Kayak merkezinde hizmet veren otellerdeki doluluk oranı Çamkar Otelde yüzde 90, Toprak Otelde yüzde 85, Kar Otelde yüzde 75, Alpina konaklarında ise yüzde 70 olduğu bildirildi.
     Çamkar Otel Genel Müdürü Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona çok iyi bir başlangıç yaptıklarını, otelde yüzde 90 oranında doluluk olduğunu belirterek, Otellerde hem yerli hem yabancı turist mevcut. Polonyalı, Rus misafirler, bu bölgeyi bilen, kar kalitesini bilen misafirler. Bu bölgeyi tercih ediyorlar. İç turizmde de Ankara, İstanbul, İzmirden buraya gelip tatilini yapıp, kayak keyfini yaşayan çok kişi var diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız - Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğuda kayak keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER