Doğuda Anadoluda kış

Doğuda Anadoluda kış -Kar yağışının aralıklarla etkili olduğu bölgede 342 köy yolu ulaşıma kapandı -Gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahanda sıfırın altında 1 derece olarak ölçüldü (Fotoğraflı-Görüntü


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı nedeniyle 342 köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahanda sıfırın altında 1 derece olarak ölçüldü. .
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisinde olan Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı aralıklarla etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahanda sıfırın altında 1, Erzincanda 3, Iğdırda 5 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Karsta 1, Erzurum, Ağrı ve Ardahanda 2, Erzincanda 9, Iğdırda 13 derece olması tahmin ediliyor.
     Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları çığ tehlikesi, don ve buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
     Kar kalınlığının Palandöken Kayak Merkezinde 108, Konaklı Kayak Merkezinde 92 santimetre olduğu bildirildi. Kent merkezlerinde son ölçümlere göre kar kalınlıkları ise Ağrıda 51, Erzurumda 28, Ardahanda 26, Karsta 20 santimetre.
     Özellikle yüksek kesimlerde aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurumda 174, Karsta 90, Ağrıda 78 olmak üzere 342 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzurumda son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 7 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı. İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Doğuda Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER