Doğayı 800 metre uzunluğunda resimle anlattılar

Doğayı 800 metre uzunluğunda resimle anlattılar -UÜ ile Özel Bursa Kültür Okullarının işbirliğiyle gerçekleşen Dünyanın Doğayı Anlatan En Uzun Resim Uygulaması kapsamında yapılan 800 metre uzunluğundaki tek resim çalışması tamamlandı


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile Bursa Kültür Okullarının işbirliğiyle gerçekleşen, Dünyanın Doğayı Anlatan En Uzun Resim Çalışması Uygulaması kapsamında yapılan 800 metre uzunluğundaki tek resim çalışması tamamlandı.
     UÜ ve Özel Bursa Kültür Okullarının yanı sıra Bursa İMKB İlköğretim Okulu, İnegöl Hamzabey İlköğretim Okulu, Tekirdağ Malkara Atatürk İlköğretim Okulu ile Gaziantep 25 Aralık İlköğretim Okulu öğrencilerinin de desteğiyle tamamlanan 800 metrelik tek resim çalışması, UÜ Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezinde sergilenmeye başlandı.
     Serginin açılışında konuşan Proje Çalışma Koordinatörü Mehmet Kovacıoğlu, projenin, UÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhanın, TÜBİTAK ve ÜÜ işbirliği ile gerçekleştirdiği bir doğa projesi olan Uludağ Milli Parkı, Bursa ve Çevresi Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi kapsamında start aldığını söyledi.
     Uludağda başlayan doğa eğitimine Türkiyenin farklı illerinden seçilerek gelen 35 katılıyla birlikte, 80 metre uzunluğunda tek resim çalışmasının tamamlandığını ve bu resmin daha sonra sergilendiğini hatırlatan Kovacıoğlu, Bu aslında bir farkındalık oluşturma çalışmasıdır. Bu resim doğal ve kültürel kaynakların tanıtılması ve korunmasını hedef alan bir eğitim çalışmasıdır dedi.
     Kovacıoğlu, böyle bir çalışmayla aynı zamanda insanların doğadan nasıl faydalanmasını anlatmaya çalıştıklarını vurgulayarak, Çalışma projemiz ile insan ve doğa ilişkisini hedef kitlelere duyurmak ve doğal sürece etkin bir biçimde katkıda bulunabilecek toplum kesiminin bilinçlenmesi ve duyarlı insan sayısını arttırmasını amaçlanmaktadır. Resim çalışmamız dünyada bir ilk çalışma olmasından dolayı, Guinnes Dünya Rekorlarına girmesi başvurusu işlemlerine başlanmıştır diye konuştu.
     Kovacıoğlu, 800 metrelik resmi sergilemek için salon bulmakta güçlük çektiklerini, 1200 metrekare alana sahip Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezinde bu resmin ancak bir bölümünün sergilendiğini, bir bölümünün ise korunaklı bir yerde tutulduğunu sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini, Kovacıoğlu, diğer okullarının yetkilileri ile öğrenciler birlikte kesti.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Doğayı 800 metre uzunluğunda resimle anlattılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER